18/10 hoppning

Ett hopp framåt i alla fall. Malin och jag fick hoppa lite högre 70cm än de andra på slutet, tack 🙂 🙂 . Robban tycktes också gilla det då han blev betydligt piggare och mera motiverad när höjden ökade. Det kanske också berodde på motivationspinnen som jag fick använda lite på hans rumpa. Tja bättre blev det i alla fall.

Dock kändes han lite omotiverad från början när alla hinder låg väldigt lågt 45-50 cm……. Har viss förståelse för det, han är ju en storhäst som är duktig på att hoppa så varför anstränga sig när man inte behöver 😉

//Anders

Dressyr 10/10-2016

Hade lyckan att få Robert igen på vår vanliga ridlektion 🙂 . Han hade inte gått något innan så han var väldigt stel och kall inte alls som förra måndagen då var han pigg och mycket mjukare i sina rörelser redan från början.

Han var riktigt “bitchig” de första 20 minuterna och sparkade mot skänkeln flera gånger. Men när han blivit ordentligt varm så blev han som en dröm att rida. Han blev helt otroligt fin i alla gångarter. Rena dressyrhästen alltså. Det var så himla roligt att rida honom när han blev sådär 🙂 🙂 .

//Anders

Hoppträning 3/10-2016

Fick rida Robert igen, det är stor skillnad på honom och Gros.

Robert har lite dåligt med egen bjudning när han tycker att det är för lågt. Man får nästan känslan av att han tycker det är tråkigt att hoppa. Man får slita som ett djur för att få fart på honom, när jag hela tiden måste jaga på honom med skänklarna så blir min balans dålig….. Vi fick bara hoppa 65 cm den här kvällen och som sagt Robert tycker det är för lågt å jag är böjd att hålla med med honom. Det fanns dessutom gott om tid för att låta mig och Malin hoppa lite mera och högre än de andra i vår grupp. Vi var färdig 15 minuter innan full tid även denna kväll…. Malin och jag hoppade ju mellan 70 och 90 cm i våras innan vi tvingades byta hopp grupp till denna höst p.g.a. oklara omständigheter, vilket jag skrivit om tidigare.

Jag skall erkänna att jag inte är helt nöjd med hur bytet av hoppgrupp utvecklat sig, det är absolut inget fel på deltagarna eller ridläraren, men nivån är för låg för Malin och mig. Vi kommer inte framåt längre utan snarare bakåt……… Det skull kunna tänkas fungera om man gjorde som Erik på hans träningar. Han lät de som var duktigare än de andra hoppa lite högre på slutet efter att vi som var lite sämre var färdiga. Det var en enkel och bra lösning för alla.

En sak till som var riktigt bra på Eriks träningar var att han alltid spärrade av övre delen av ridhuset så att nästa grupp kunde komma in 15 minuter tidigare och börja värma upp hästarna under lite längre tid. Robert behöver minst 20 minuter på sig för att komma igång har jag märkt nu när jag ridit honom på dressyren. På det sättet skulle allt bli mycket effektivare och vi skulle få ut mera av hoppträningarna. Gruppen som var färdig kunde också använda den delen för att på sjyst sätt trava och skritta av hästarna utan att störa den grupp som påbörjat sin träning.

Jag och Malin har återigen tyvärr börjat diskutera var vi skall lägga våra ridpengar framöver.

//Anders

Äntligen ny ridhjälm

Förra måndagen så klickade jag hem en ny ridhjälm, efter 2 år så har jag äntligen ytt ut hjälmen som gett mig blåmärken, huvudvärk och som jag velat spy på de senaste månaderna för den inte varit snygg längre. Lite tråkigt för förut så var den snygg i mina ögon, men antar att alla ändrar på sin stil igenom åren.

Det är den nyaste modellen av GPA som heter GPA Speed Air 2x, den är godkänd för 2018 och framåt och är jävligt snygg. Det stod emellan en GPA Speed air 2x med polished vents eller utan. Det slutade med att jag gick med den utan efter att ha googlat på de gamla hjälmarna och set hur de såg ut. Så det blev en Tone in tone GPA Speed air 2x i svart. Så nu går hela min utrustning i svart.

Jag hade tur för GPA tar oftast flera veckor på sig att få hem hjälmarna och leverera, men de hade 2 kvar i lager varav en var i min storlek. Ska ta lite snygga bilder på den idag innan jag åker till stallet och ladda upp här på bloggen sen, så håll utkik.

Den satt väldigt bra på mig med, passade min huvudform helt enkelt :D.

speed-air-evolution-2x1