Hoppning 27/5-2020

Tillbaka på hoppträningen efter vurpan för en vecka sedan, fick Branco. Det var bra och denna gång så var han inte så loj utan pigg och framåt. Det underlättar väldigt mycket när han är framåt.

Vi fick hoppa mycket den här gången, det var mest fokus på svängar, långa svänga och tighta svängar. Sväng över hinder också. För en gångs skull så lyckades vi byta galopp över hinder men det krävs att man gör en ganska skarp svänga alldeles efter hindret för att det skall lyckas. Eller snarare att man påbörjar svängen mitt över hindret. Jag nöjde mig med att hoppa 80 cm ikväll jag känner fortfarande av min krasch, har ont nere i ryggen och i rumpan. Känns som om jag slagit i svanskotan lite.

//Anders

Hoppning 20/5-2020

Branco, det gick åt pipsvängen denna kväll. Näst sista hindret på banan som vi hoppade gick åt helvete. Branco var lite loj hela kvällen och nu skulle vi göra 6 språng på linje som avslutades med en 90 oxer. Vi kom in bra över räcket men med lite för låg fart, försökte att öka på men Branco svarade inte som han borde då kom vi för kort på oxern. Han hoppade av alldeles för tidigt så han landade på bakbommen och kraschen var ett faktum. Jag hamnade på halsen sedan så for jag av med en smäll, landade på axeln och huvudet.

Hjälmen gick åt helvete och jag gjorde illa mig ganska skapligt.

Inte kunde jag rida hoppträningen på fredagen heller, har alldeles för ont i kroppen.

//Anders

Markarbete 18/5-2020

Hanna är snäll med mig, fick Branco igen. Den här kvällen så var det markarbete som gällde. Övningen bestod mest av små volter över bommar i skritt och trav. Det var även en stor volt med 3 bommar som vi fick galoppera över. Det fungerade över förväntan då Branco och jag haft lite problem med att komma rätt på galoppbommar, men den här gången så fungerade det riktigt bra.

Branco blev jättefin på kort tid och kunde göra helt fantastiska galoppstarter från skritt denna kväll. 🙂

//Anders

Terränghoppning 17/5-2020

Var första gången som jag red Robert the FUX på jättelänge, vad det var ovant med hans skruttiga bakben igen. Jag hade ju lyckats glömma hur konstigt han rör sig innan han blir varm. Han var i alla fall på hugget idag och blev fin i bakbenen efter 15 minuters uppvärmning. När han kom ut i hagen och fick se alla roliga hinder så blev han alldeles till sig. Vi fick börja och trav hoppa en låg stock, det var med nöd och näppe som jag lyckades hålla honom trav. Nästa var en lite högre stock och likadant där svårt att hålla igen i trav. Sedan så blev det däcken längst bort i hagen och där så blev det galopp fast läraren sa att vi skulle trav och efter det så fanns det ingen återvändo, Robert sa att det var löjligt att travhoppa. Bockarna på linje var inget problem eller ja lite svårt med bromsen.

Tunnorna var det enda som han tittade till på andra gången vi hoppade de.

På slutet så sattes alltihop ihop till en lååång bana, första hindret var tunnorna sedan rakt fram 120 meter till 3 blomlådor 60 cm hög näst var däcken sedan kom lastpallarna därefter en lång vänstersväng till stocken sedan en lång vänster till bocklinjen sedan kom det svåraste av allt “grå smalingen” (den hade vi inte fått provhoppa) Robert bröt ut på sidan på första försöket. Men bara att komma igen och då gick det galant. Den totala längden på banan var nog närmare 800 meter och Robert var inte ett dugg trött efteråt. Duktig farbror.

En mycket trevlig förmiddag i HARK hagen

//Anders

Blåa tunnor
Bockar på linje
Lastpallar
Grå smaling

Hoppträning 13/5-2020

Den här gången gick det riktigt bra, vi kom bara fel 2 gånger på hela kvällen trots svåra svängar upp till hindren, alltså riktigt svåra med kort raksträcka. Branco blev riktigt på hugget ikväll trots att vi fick vara inomhus då det var “svinkallt” ute på kvällen.

Första övningen vi gjorde vara att rida “dressyr” framdelsvändningar för att kunna vända hästarna med rak hals och för ytterhjälp och innertygel. den övningen gjordes i båda varven. En mycket nyttig start på kvällen.

Första hoppningen skedde på högra linjen med en tvär sväng i nederkant på bilden, 6 språng till nästa bom, det gick galant bommen låg på 70 cm när vi började för att på slutet ligga på 90 cm och då fick vi också en galoppbom bakom hindret. Branco skötte sig exemplariskt. Vilket man inte kan säga om Kotten som tvärstannade massor med gånger.

Sedan byggdes det på med de hindren som står diagonalt, där var svängarna inte riktigt lika snäva dock så gör 3 galoppbommar framför hindret det väldigt viktigt att komma in rätt. Ikväll så lyckades vi faktiskt komma rätt alla gånger utom en, jippi på oss.

Det var med en riktigt skön känsla jag åkte hemåt, 2 grader ute skönt att vi fick vara inne.

3 snäva svängar och galoppbommar innan. I hörnen står det konor som skulle rundas, riktigt tighta svängar var det.

//Anders

Dressyr 11/5-2020

Fick Branco denna kväll. Vi fortsatte att öva på enkla galoppbyten, Branco blev superduktig på att fatta galopp från skritt 😉 han var även superduktig på att sakta av från galopp till skritt inte alls lika stark som vanligt.

Kändes faktiskt riktigt bra det här ridpasset, Branco var också riktigt fin efter bara 20 minuter.

//Anders

Hoppträning 6/5-2020

Branco som vanligt!

Ikväll så fick vi träna på omhoppningssvängar, trots att Branco är en stoor häst så är han förvånansvärt vändbar när han har kommit igång ordentligt, han blir också stark men det är precis som vanligt med honom. Vi var på utebanan den här kvällen också. Branco verkar gilla att vara därute på kvällarna i konstljuset, han blir verkligen taggad, vilket gör att man mest får fokusera på att försöka hålla ihop honom och bromsa så att han inte blir lång. Svettig blir man i alla fall fast man inte behöver driva på så hårt.

Det går bättre och bättre för Lisa med sin egna häst Barza ikväll så blev det inte ett enda stopp för dom.

//Anders

Brille 4/5-2020

Enkla byten var det på menyn denna gång, Brille är välutbildad i dressyr men tyvärr väldigt stel i sin högra sida vilket gör att han gäna går med halsen lite snett till höger så även denna kväll. Sedan så blir han sur när han börjar bli fin då det blir jobbigt för honom. Så några små protester blev det även denna kväll.

Själva huvudövningen gick finfint det är enkelt på en duktig häst. Enkla byten är ju galopp, skritt några steg och sedan galopp åt det andra hållet vilket vi gjorde på en stor 8 volt.

//Anders