Hann med.

Jag hann i alla fall med att anmäla mig till hoppträningen i höst på onsdagar klockan 20:45-22:00. HARK hade beslutat att göra om anmälan så att vi som ridit länge i samma grupp inte fick någon förtur 🙁

Anmälan öppnade i söndags klockan 18:00 skickade in min anmälan 18:02, om jag var först eller inte fick jag aldrig något besked om. Men jag har en plats i alla fall 🙂

//Anders

En ledsen Morris

Morris

Här står Morris som min dotter red på hoppträningarna innan hon gav upp alla ridning och drog utomlands till kärleken. Han har inte fått hoppa på riktigt sedan dess utan “rids” bara av nybörjare. Det är tråkigt att se hur ledsen han är numera, han som var så glad när min dotter kom till honom varje onsdag för att hoppa.

//Anders

Sista hoppträning 17/6-2020

Branco

Det gick riktigt bra ikväll, Malin hade gjort en lite tävling med lite udda hinder som gav olika poäng. Men först så fick vi värma upp “lite” vi var bara 3 stycken denna avslutande kväll. Tråkigt men bra också då det inte var trångt i ridhuset 🙂 Uppvärmningen bestod av lite olika linjer, raka och böjda. Vi började på 70 cm för att arbeta oss upp til 95 cm det var lite läskigt efter min avramling att se höjden på hindren bil höga igen men det gick riktigt bra Branco hoppade fint hela kvällen med bra tryck i avhoppen.

Det svåraste hindret att klara var 2 bockar på bredden som Branco tyckte var löjligt att hoppa, mycket enklare att springa på sidan om 🙁 Efter lite tragglande så kom vi i alla fall över…..

Tävlingen på slutet bestod av att hoppa så många hinder som möjligt på 1 minut från stillastående start. Hindren var indelade i olika poäng, svårast med högst poäng var bockarna som gav 15, ingen av oss 3 tog den, näst svårast med 10 poäng var en röd väg-käpp som stod på medellinjen och hade höjden 80 cm den lyckdes vi hoppa två gånger, tredje gången så kom vi lite för snett så då smet Branco på sidan och vi drog på oss 10 minuspoäng, där rök segern. Men jag är helt nöjd i alla fall. Vi lyckades till och med starta galopp från stillastående, duktiga Branco.

//Anders

Sista lekt. ridningen 15/6-2020

Fick rida Branco igen. Det går bättre och bättre för varje gång nu, synd att detta var den sista gången det här “ridåret” nu går hästarna snart på ett välförtjänt sommarlov.

Vi fick ett dressyrpass som sista lektion, skänkelvikning, öppna, sluta, framdelsvändningar i en evighetsbana som Hanna så smart tänkt ut. Branco blev superfin ikväll. Jag känner mig nöjd med ridpasset och vad vi presterade ihop denna kväll.

//Anders

Banhoppning 10/6-2020

Bana

Det blev banhoppning den här kvällen. Först så började vi med lite lätt uppvärmning sedan så blev det en övning runt lite hinder och flytta hästrumpan utåt för att få hästarna att svara på skänklarna. Det kan vara lite svårt med Branco då han gärna är okänslig i sidorna, men det blev bättre efter ett tag.

Hoppningen gick lite segt från början, men det tog sig allt eftersom kvällen gick. Mot slutet av framhoppningen så började Branco bjuda på riktigt bra. Men han har en förmåga att dra ned huvudet efter varje hinder och då så åker ju jag också fram lite. Fick tillsägelse att hålla upp händerna så att han skulle få upp huvudet och sätta bakbenen bättre under sig, det fungerade någotsånär. Fick hålla upp händer en halvmeter kändes det som, men han blev mera på bakbenen i alla fall. Vi fick hoppa ett varv på banan 80 cm 9 hinder, det gick faktiskt riktigt hyfsat eller kanske till och med bra. Vi kom runt utan att slå i någon bom och Branco gick bra fram utan att bli lång. Vi fick sedan ta om 6-9 bara för att få hoppa lite till, det gick också bra, han satte sig verkligen på bakbenen då och hoppade riktigt snyggt.

//Anders

Dressyr 8/6-2020

Fick behålla Branco 🙂

Det vart ett hyfsat lugnt dressyrpass ikväll då hästarna börjar bli slitna efter en lång vinter. Om jag inte minns fel så är det 4 st som inte kan gå med på lektioner just nu. Tur att det var många som var avbokade, vi var bara 6 stycken den här kvällen.

Kvällens övningar var framdelsvändningar och skänkelvikning, det gick riktigt bra nästan hela kvällen, vi hade dock svårare åt höger men överlag så gick det förvånansvärt bra med tanke på att dressyr inte är Brancos starkaste gren.

Han var verkligen fin den här gången 🙂

//Anders

Terränghopp 3/6-2020

Det blev hoppning i hagen denna kväll. Dit gick väl sådär, Branco är inte världens tryggaste häst ute fick man lära sig. Stooor skillnad mot Robert. Lisas häst gjorde inte saken bättre då den var superspooky hela kvällen när sedan en annan häst kom ridandes längs hagen på utsidan av staket så var det färdigt på riktigt. Vi hoppade i alla fall alla hinder utom ett, men Branco blev skiträdd när den där ryttaren på häst kom ut ur skogen precis när vi skull rida upp till ett stock hinder. Han kastade sig åt sidan som tur var så satt jag kvar, vi fick ta om stock hindret två gånger innan vi kom över efter den händelsen. Efter det så blev det bara lådhindrena. Banan som Malin tänkt ut hoppade vi över, bättre att sluta när det går bra än att pröva lyckan och ramla av tyckte jag.

Jag satt av och bestämde mig för att gå tillbaka till stallet med Branco då det var supermycket myggjävlar också. När vi nästan kommit till grinden så blev Branco skiträdd för något, han är verkligen spooky ute 🙁 .

//Anders

Lekt hoppning 1/6-2020

Fick Branco igen 🙂 skönt med en häst som man känner. Allt gick bra den här gången. Men jag känner av ryggen och rumpan, har ont därnere när jag rider. Vi fick hoppa en liten bana med 8 hinder på slutet, höjd 60-65 cm, det kändes riktigt bra.

Tyvärr så var det varmt så in i h*** igår så orken för både mig och Branco var det lite si och så med. Branco var alldeles svettig efter passet så det blev avsvampning med ljummet vatten efteråt.

//Anders