Hoppträning 26/8-2020

Började med uppvärmning över 4 travbommar på volt, det gick ganska hyfsat direkt från början. På slutet så gick det riktigt bra.

Kvällens hoppning började med en linje med två räcken 23,5 m och en travbom in höjd från 50 – 80 cm på slutet.

Linjen ändrades sedan till att bli 5 språng med galoppbom in och en bom på mitten, det gick väl hyfsat, men det var väldigt svårt att komma in rätt på bommen innan första räcket.

På slutet så var det galoppbom in, en på mitten och en bom ett språng innan sista räcket, höjden trissades upp och var tills sist för Branco och mig 80 cm på första räcket och 100 cm på ut räcket. Ganska läskigt faktisk. Galopp bommen innan första räcket gjorde det svårt att komma in rätt då Branco drog som satan i svängen upp mot linjen. Då är det väldigt svårt att sätta ihop honom ordentligt. Vi kom i alla fall igenom linjen alla gånger, bad Malin sänka ut-räcket sista gången då vart det “bara” 90 cm 😉

//Anders

Markarbete 24/8-2020

Hanna var snäll med mig, fick behålla Branco ett tag till, hon vet ju att jag gillar honom och att jag har honom på hoppträningarna. Vi hade markarbete över travbommar den här kvällen och galopp på volt. Branco skötte sig exemplariskt och blev jättefin med bakbenen under sig trots att vi var inne i stora ridhuset där det var nästan som en ångbastu, fuktigt och säkert 27 grader varmt, helt supersvettigt när vi var färdiga.

En bra kväll med bra övningar 🙂

//Anders

Hoppträning 19/8-2020

Vi fick rida ute denna kväll, nu börjar det bli mörkt på kvällarna så lyset behövdes. Klockan 22:00 när vi är färdiga så är det kolsvart. Äntligen så har temperaturen börjat krypa nedåt var bra 22 grader ute, det har varit för bedrövligt de sista 3 veckorna med temperaturer på 30 grader i skuggan. Alldeles för varmt för mig.

Branco brydde sig inte alls i att det var uteritt med konstbelysning, duktiga hästen.

Det var blandad övningar, 3 studs, galoppbommar på volt spår och den linje med räcken som skulle tas på 5 språng. Vi hade lite problem med galoppbommarna från början, ser så himla lätt ut, men det är det inte. Det är mycket som skall stämma. Studsen var plättlätt. Linjen gick också bra när vi fått veta att det skulle vara 5 språng och inte 6. 6 blev lite trångt.

Sammantaget en trevlig och svettig kväll.
//Anders

Dressyr 17/8-2020

Den här gången så stod det framdelsvändning och skänkelvikning på schemat. Branco skötte sig fin fint och blev jättefin ganska snabbt. Vi fick rida nästan hela ridpasset utan stigbyglar = träningsvärk. Tror inte att det blev skavsår på rumpan i alla fall 🙂

//Anders

Hoppträning 12/8-2020

Det gick bra denna andra gång för terminen, vi fick hoppa ganska mycket men inte så högt räcke på 80 cm och oxer 70 cm. Branco blev jättetrött på slutet men kämpade på :).

Det var med en studsserie på medellinjen det betydde att det blev en halvsvår sväng för att komma upp mot den, Men om man tittade dit man skulle så fixade det sig utan problem. Däremot så är det fortfarande svårt med galoppbyte över hinder 🙁

//Anders

Första hopp passet 6/7-2020

Malin var snäll jag fick behålla Branco, blev mest dressyr och markarbete detta första pass. Branco var lite stel och tung från början med det bättrade sig vartefter som vi red, blev några små skutt på slutet och det gick riktigt bra. Vi fick till och med beröm 🙂 av Malin när vi lyckades med att fixa rätt antal galoppsprång på linjen, 7 stycken.

Lite roligt är också att vi har vår Måndags ridlärare i hoppgruppen, det måste ju betyda att man har kommit en bit i sin ridning 😉

Nya hjälmen
Gubben som skriver.

//Anders

Första ridpasset 3/5-2020

Första ridpasset för säsongen blev uteritt för att hästarna skall få mjukstarta efter deras sommarlov. Jag fick Branco, tack Hanna, han skötte sig exemplariskt fast vi fick gå sist. Vart bara skritt ute runt åkrarna sedan 10 minuter trav i paddocken han var pigg och glad.

//Anders

Nya hjälm, den gamla gick sönder när jag åkte av Branco i våras.