16/9-2020 Hoppträning

Branco som vanligt. Han var pigg ikväll. Kvällens övning var galoppbommar innan hinder på diagonalen. Krångliga svängar upp till galoppbommarna men det gick riktigt bra, kul när han orkar igenom svåra svängar på ett bra sätt. Höjden fick räcka med 85 cm räcken.

Sista rundan var böjt spår till räcke 2 gånger plus en långsidan med två räcken 24 meter och sex språng gick faktiskt riktigt bra. 🙂

//Anders

9/9-2020 hoppträning

Vi fick vara inomhus ikväll, det regnade och var lite kallt ute. Branco var pigg och glad fast vi var inne, han verkar tyck att hoppning är kul. Var lite blandat denna kväll. hinder som betydde galoppbyte, det fungerade nog hälften av gångerna denna kväll. Ett stort steg framåt. 5.5a med 90 cm hög kryssoxer ut fungerade också riktigt bra. Räcken som stod snett låg på 85 cm på slutet.

Var en riktigt bra kväll med svåra övningar, ser lätt ut när man tittar på det från läktaren. Men det är bara en illusion.

//Anders

Lekt. hoppning 7/9-2020

Vi hade lite lektionshoppning denna måndag kväll. Blev inte så mycket hoppning som vanligt men det blev en rak linje på 24 meter och en böjd linje som var något längre. 60 cm maxhöjd. 6 och 7 språng var resultatet.

Mest kul var att vi fick hoppa om den böjda linjen och då passade Branco på att bajsa medans han galopperade. Det har aldrig hänt förut.

//Anders

Hoppträning 2/9-2020

Vi hade vikarie ikväll, Lisa F. Vi har haft henne någon gång tidigare och hon är bra. Ikväll så fick vi kämpa hårt i uppvärmningen massor med övergångar längningar och ihopsättningar kombinerat med galopp på volt och fyrkantsspåret i full galopp. Då blir det jobbigt, Branco älskar ju att få sträcka ut i full galopp, men då är det jobbigt att sätta ihop honom.

Hoppningen gick superbra med 90 cm höjd på slutet. Två hinder på diagonalen och en linje med ett högt kryss in och ett räcke ut 6 språng mellan. Diagonalhindrena skulle få oss att öva på att landa i rätt galopp = svårt med Branco han struntar ju i vilken galopp han går i 😉

Branco

//Anders

Markarbete 31/8-2020

Ännu en kväll på på bästa Branco. Han blev väldigt fin denna kväll och jobbade på jättebra.

Kvällens övning var 2 st 10 metersvolter med 3 travbommar på och sedan en linje bestående av 3 galoppbommar med 12 meters avstånd att göra på 7 språng totalt. 3 + 3 + ett över mittenbommen. Uppvärmningen var mestadels övergångar, 10 skritt + 10 trav, sedan 10 trav + 10 galopp. Sedan volterna. Volterna gick jättebra, annars så är det lätt att Branco driver ut med bogen, men ikväll så lyssnade han jättebra på skänklarna.

Huvudövningen var volterna + galoppbommarna. Galoppbommarna gick också riktigt bra vi kom bara fel en gång.

//Anders