Hoppträning 13/5-2020

Den här gången gick det riktigt bra, vi kom bara fel 2 gånger på hela kvällen trots svåra svängar upp till hindren, alltså riktigt svåra med kort raksträcka. Branco blev riktigt på hugget ikväll trots att vi fick vara inomhus då det var “svinkallt” ute på kvällen.

Första övningen vi gjorde vara att rida “dressyr” framdelsvändningar för att kunna vända hästarna med rak hals och för ytterhjälp och innertygel. den övningen gjordes i båda varven. En mycket nyttig start på kvällen.

Första hoppningen skedde på högra linjen med en tvär sväng i nederkant på bilden, 6 språng till nästa bom, det gick galant bommen låg på 70 cm när vi började för att på slutet ligga på 90 cm och då fick vi också en galoppbom bakom hindret. Branco skötte sig exemplariskt. Vilket man inte kan säga om Kotten som tvärstannade massor med gånger.

Sedan byggdes det på med de hindren som står diagonalt, där var svängarna inte riktigt lika snäva dock så gör 3 galoppbommar framför hindret det väldigt viktigt att komma in rätt. Ikväll så lyckades vi faktiskt komma rätt alla gånger utom en, jippi på oss.

Det var med en riktigt skön känsla jag åkte hemåt, 2 grader ute skönt att vi fick vara inne.

3 snäva svängar och galoppbommar innan. I hörnen står det konor som skulle rundas, riktigt tighta svängar var det.

//Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.