Sista hoppträning 17/6-2020

Branco

Det gick riktigt bra ikväll, Malin hade gjort en lite tävling med lite udda hinder som gav olika poäng. Men först så fick vi värma upp “lite” vi var bara 3 stycken denna avslutande kväll. Tråkigt men bra också då det inte var trångt i ridhuset 🙂 Uppvärmningen bestod av lite olika linjer, raka och böjda. Vi började på 70 cm för att arbeta oss upp til 95 cm det var lite läskigt efter min avramling att se höjden på hindren bil höga igen men det gick riktigt bra Branco hoppade fint hela kvällen med bra tryck i avhoppen.

Det svåraste hindret att klara var 2 bockar på bredden som Branco tyckte var löjligt att hoppa, mycket enklare att springa på sidan om 🙁 Efter lite tragglande så kom vi i alla fall över…..

Tävlingen på slutet bestod av att hoppa så många hinder som möjligt på 1 minut från stillastående start. Hindren var indelade i olika poäng, svårast med högst poäng var bockarna som gav 15, ingen av oss 3 tog den, näst svårast med 10 poäng var en röd väg-käpp som stod på medellinjen och hade höjden 80 cm den lyckdes vi hoppa två gånger, tredje gången så kom vi lite för snett så då smet Branco på sidan och vi drog på oss 10 minuspoäng, där rök segern. Men jag är helt nöjd i alla fall. Vi lyckades till och med starta galopp från stillastående, duktiga Branco.

//Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.