Mina mål inför 2012

Inför 2012 vill jag få bukt med alla mina svagheter i ridningen och speciellt lära mig mera och utvecklas. Samtidigt vill jag bevara mina styrkor och bli en tuffare ryttare. Jag vet med mig mina svagheter och vet precis vad jag måste träna på för att bli bättre.

Mina svagheter:

 • Mitt vänstra ben har starkare nedtramp än höger(vilket är konstigt eftersom att jag gjort illa den tidigare)
 • Jag lägger ner mina händer när jag rider.
 • Tittar ner när jag hoppar och rider( även fast det nästan försvunnit helt i hoppningen.)
 • Raka armbågar är något som hemsöker mig (måste tänka på det -.-’)
 • Rider alla hästar som om de är Alfred.

Mina styrkor:

 • Kan rida flera olika sorters hästar (från bråkiga till ”vanliga” hästar.
 • Säkrare i mig själv och inte lika rädd längre.
 • Sitter väldigt lätt på de flesta hästar.
 • Har lätt att få fram sega hästar så de blir pigga.
 • Sitter kvar(oftast) när en häst brallar.
 • Får många av hästarna jag rider att gå i form(finns vissa undantag t ex Spöket)
 • Tuffare både fysiskt och psykist och starkare i kropp och själ.

 

Dessa är alltså mina styrkor och svagheter jag har och hoppas att jag kommer att fortsätta att arbeta med styrkorna och få bort en del om inte alla.

Sedan vill jag tacka följande:

 • Sussie, Karin och Anna – Lotta för att de peppar mig och samtidigt säger direkt vad som är fel/rätt.
 • Pappa för att jag fick börja rida, och för att han stöttar mig, och rider i samma grupp som mig.
 • Alfred för att han gett mig så mycket.
 • Madeira för att jag lärde mig rida på riktigt och inte bara åka häst.

Jag står i skuld till er och hoppas att vi alla får ett underbart 2012!

 

Bjuder på en bild på mig och Alfred

//Malin

Alfred & jag

Längtar till 2012-01-12

Sitter här och längtar till första ridlektion på det nya året (2012). Hoppas att jag får fortsätta att rida ”min” Autograf. Han är kanske inte den lättaste av Hamres Riskolehästar att rida, han vill ju gärna bestämma själv :-). En specialare är att gina i hörnen speciellt i galopp. Men efter ett par tre hörn så burkar han förstå att vi skall göra snyggare hörnpasseringar än elipser. Men innan dess så är det halsen på tvären ut mot väggen och benen mot mitten samtidigt som han svänger skarpt in mot mitten, det är en Autograf specialare tror jag.

Autograf tankar pelletsar

Längtar till 2012

Jag längtar som en tok inför 2012, ska bli så sjukt spännande att få fortsätta utvecklas och jag hoppas att jag kommer få rida Alfred mycket nästa termin.

Sedan har pappa och jag kommit på en sak vi vill göra, egentligen 2 olika saker. Men de tänker jag inte skriva här, inte nu i varje fall. Det får ni veta när det är bestämt. //Malin

Var även det första inlägget från mobilen.

Alfred

Shopping!

Idag var jag i Västerås för att handla julklappar gick superbt kan dock inte ta upp allt som jag köpte här, men fick även hem en present åt Alfred. Han ska ju med ha för att han är BÄST<3!

Blev en burk med Hästgodis med Äppelsmak från Eskadron!

Häst godis

 

Gårdagens ridpass – 151211

Igår red jag Spectrum en av ridskoleponnyer för första gången, var riktigt förvånad över att Anna – Lotta satte mig på just honom då jag bara ridit storhästar den här terminen utom någon enstaka gång. har i princip bara ridit Alfred hela terminen så blev litet lagom överraskad kan man säga. Men that’s life.

I varje fall så hade vi hoppning men började med att sätta in halter och tempoväxlingar med jämna mellanrum. Jag fokuserade mera på att få fram honom först eftersom att det känns onödigt att stanna honom flera gånger istället för att försat ha igång bakbenen. Så när framåtbjudningen satt så gjorde vi halter, han var litet sur i början men sedan blev det väldigt bra. I galoppen var han jättefin och lyssnade framåt och tog galoppfattningen direkt behövde bara tänka galopp så fattade han. Kittlade knappt, han förstod i varje fall att han inte fick gå och såsa runt med mig på ryggen.

När vi började hoppa så red vi en och en i trav på ett kryss med travbommar framför, gick hyfsat förutom att jag skulle ha haft honom mera fram för skänkeln, brukar alltid få sitta och bromsa när jag hoppar Alfred för han blir så pigg och halvbusig så var helt och hållet mitt fel, men han hoppade i alla fall. Kändes konstigt att sitta på en ponny igen, kände mig som om att jag var för lång för honom. Vilket jag inte är egentligen. I alla fall så gick det superbra.

När vi hoppade banan hade vi stått still längst eftersom att vi var sist, var litet lagom tråkigt för framåtbjudningen var som bortblåst först, sedan när vi började så använde jag spöet på honom och då blev det jättemycket fart i honom. Fast ahn blev nog mest sur på mig för att jag sa åt honom på dkarpen med skänkel, spö och röst samtidigt.

Vi började med att trava längs spåret och sedan gjorde vi nästan en volt tillbaka och gick in över travbommar, tryckte på litet extra över och tog tillbaks efter så jag kände att han fortfarande lyssnade. Sedan travade vi på kryssoxern(det som förut var ett kryss) och han hoppade mycket bättre nu när jag hade han mera fram för skänkeln. Landade i rätt galopp och hoppade krysset vid cafeterian ungefär, svängde vänster och galopperade på räcket, eftersom att det var så långt avstånd i galoppbommarna så fick jag lov att trycka mera framåt. Så innan han hoppade trampade han om och sedan hoppad ejag som en riktig liten tävlignsponny över hindret.

Efteråt vart han superpigg och drog iväg i galopp, kändes kul att bar sitta med där ett tag innan jag tog ner honom i trav.

Är nöjd med ridpasset, även fast jag saknade Alfred. Men man gör det bästa av situationen.

Spectrum

Dagens hoppning

En paint skiss!

Har precis kommit hem efter veckans ridlektion. Idag hade vi hoppning och som vanligt så har jag ridit Autograf. Han gillar verkligen när det finns bommar i ridhuset. Då är det aldrig några problem att fixa galoppen 🙂 . Vi började med att som vanligt skritta runt fyrkantsspåret och övade lite halter sedan så blev det två grupper med trav bommar med en 90 graders sväng mellan dom. Efter den uppvärmningen så blev det galopp, huhu då finns det nästan ingen broms på Autografen tur att det finns ponnysar i gruppen som inte galopperar så fort 🙂 . Efter några varv galopp i både vänster och höger varv så var det dags för hoppning. Framhoppning var på det diagonala travhindret, men Auto tyckte att det var ett lämpligt galopphinder hihi, fick dock ned honom i trav innan den sista travbommen och själva hindret. Som avslutning så blev det en liten bana som började med travbommar sedan så kom ett travhinder efter det så blir det vänster galopp och en litet lågt kryss därefter så svänger det vänster för att ta galopphindret. Se min emineneta skiss. Det gick som tåget inga problem att hålla galoppen t.om. rätt galopp. Riktigt roligt var det YES..

Lucia på Hamre

 

 

 

Lördag den 10/12 så var det Lucia firande på Hamre Ridskola. Elever från Västerås Ridgymnasium visade hur kadriljridning går till. Det var även hopptävling mellan ridskolehästar och privathästar, tre styck i varje lag. Det gällde att hoppa två rundor med så lika tid som möjligt. Privathästarna vann knappt.