Let this bee a new chapter in our life know!

Alltså jag håller på att gå åt, seriöst pappa är värsta seriös den här gången inget skämt. Annars hade han inte bett mig prata med ***** om lediga ************ på *****. Och vi kanske ska ställa upp oss i kö för detta. Jag hoppas han säger ja för då är vi/jag närmare än någonsin till detta. Nästa vecka ska jag trimma vidare på detta och prata med samma person igen. Att ***** sedan höll med om att det var en bra idé gjorde pappa bara ännu mera positivt inställd. Ska försöka få honom så att vi kan åka iväg och kolla runt redan, vill ha många alternativ om det blir av. Finns 3 ställen jag vill kolla in ****, ****** och ***** varav den sista vet jag redan hur allt ser ut. Är mest inne på de två första för dit kan man ta sig lättast och är närmast även fast bäst möjligheter finns på sista. Skulle detta funka och han säger JA så måste vi diskutera detta närmare, ska prata med pappa om det i helgen och försöka få ihop det, jag hoppas bara att det blir ett ja, just nu är det ett kanske. Men skulle det bli ett JA så skulle jag gå in för det till 1 miljons biljarders procent och aldrig ge upp. Några på skolan vet redan om det och de är positiva, speciellt 1 är extra positiv över detta.

 

Efter helgen hoppas jag att ni ska få en bra uppdatering om detta och att jag kan avslöja vad det faktiskt är för något och att det blev ett JA, sedan återstår bara att prata med denna människa igen.

jag ska försöka fortsätta att klura med pappa nu känns det i varje fall som att det är 40/60 chans att det blir av. Alltså 60 % chans att det kommer att ske! har redan sett ut en som jag är grymt intresserad av, tror det skulle bli toppen med den “möjligheten” både för mig och pappa.

//Malin

 

26/4-12 Ted

Red ted igår, utan snodden. Tycker det gick helt okej fick itne till formen på samma sätt som med snodden, men berodde nog på att jag bara gav sisådär 199% istället för 200% igår. Har så mycket i huvudet just nu så det blir litet “blackout” ibland. Men på det hela gick det bra.

Vi gjorde framdelsvändningar något jag direkt kan säga att jag måste träna mera på, de sitter väl ganska okej men är inte helt fläckfria som man vill ha dem. Han var bra framme för skänkeln och hade en fin känsla i munnen hela lektionen, mjuk och följsam inte hård eller tuff som han blir ibland. Att ahn sedan var litet “Näääee” får man ju förstå han är ju teddybjörnen han gör inget mer än han behöver.

Tycker om sockerponnyn otroligt mycket, vi klickar mer och mer för varje gång.

//Malin

Dressyr 26/4-12

Jaha då fick man inte rida Virpa 🙁 utan det blev den bakdelssprattliga Nisse. Inte så mycket att säga mer än att det var lite svårt med galoppen i vänster varv. När vi bytte till höger varv så blev det mycket bättre. Vi var i alla fall ingen stoppkloss varken i travet eller i galoppen som han brukar ha en förmåga att vara. Jag skall inte klaga han är ganska skön att rida fast han är lite lat, eller snarare svår att få igång. Var faktiskt tvungen att klia honom lite med spöet på bogen för att han skulle öka på i travet.

Dagens övningar var två olika, den första utfördes i både skritt och trav den andra bara i skritt. Nisse är jätteduktig på skänkelvikning och framdelsvändningar, det gick nästan för lätt i alla fall jämfört med Autograf & Virpa.

Dressyr 26/4, båge på läktarsidan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dressyr 26/4, framdelsvändning

 

 

 

 

 

 

 

 

//Anders

Animo Nicaragua

Vad jag tyckte om dem;

Jag tyckte att ridbyxorna håller en riktigt hög kvalité inte bara för att dem sitter som ett bar leggins utan för att de är så grymt sköna. Allt är så välsytt och inga av sömmarna ger obehag när man väl sitter i sadeln. Det jag tycker är riktigt bra med dessa är att de saknar den karaktäriska “kardorrelåset” längs ner på ridbyxan, dessa har en sorts stretch istället som gör det hela mycket mera behagligt. den snygga kontrasten med sömmarna och insidan av ridbyxorna är ett stort pluss. Det faktum att de först ser ut att vara “oskodda” är fel de är egentligen på något sätt skodda på insidan, vilket ger känslan av oskodda ridbyxor i sadeln men man har ändå feelingen av att de är skodda på samma gång. Perfekt för sådana som inte vill ha skodda för att det synt för väl eller för att det inte tycker det är snyggt.

Det enda som är en minus på dessa är priset, många vill inte betala 1995:- kronor för ett par ridbyxor vilket är förståeligt, men för er som vill men bara inte vet om de är värda det säger jag bara Go for it!.

I sadeln;

När man sitter i sadeln så glider man runt litet grann vilket är helt förståeligt då de itne är skodda på utsidan men jag tycker ändå man får ett grymt bra grepp med dem. Animo Gripping Systemet hjälper till en hel del och ja man sitter kvar i sadeln. Det kan jag garantera. De håller skänkeln på plats i sadeln och man behöver inte fundera så mycket på om man ska glida bakåt med skänkeln eller inte. De är über sköna att rida i och man känner knappt att man har dem på sig. De är behagliga och man blir inte varm i dem (vilket man kan bli i andra ridbyxor).

 

Positivt;

+ Riktigt snygg design och välsydda!

+ Sitter som en andra hud och ger inga skav!

+ Sköna både på backen och när man sitter i sadeln!

+ Riktigt prisvärda!

Negativt;

– Priset, litet väl saftigt men värt det då de är underbara att ha på sig och rida i!

 

//Malin

Just nu!

Sitter på pappas jobb och väntar på att få skjuts till stationen i västerås. Sedan väntar 2 timmars skola och därefter är det bara utvecklingssamtal och sedan ridning. Av alla de här tre så taggar jag mest inför ridningen.

Btw så ska jag fixa inlägget om ridbyxorna nu!

//Malin

Tagga TAGGA TAGGA!

Imorgon så börjar jag 2 och slutar vid 3-4 tiden och sedan har jag utvecklingssamtal med pappa, karin och Sussie. fast det är inte det som är TAGGA för utan för….

RIDNINGEN! Imorgon så ska vi rida igen klockan 19.00 står vi på medellinjen och jag hoppas att Anna-Lotta har gett mig Ted igen.  Det gick så grymt förra veckan.

Måste bara slänga in en bild på Virpa och Pappa. Jag är så jävla stolt över honom, så mycket han har förändrats och utvecklats på bara det här året. Min pappa hoppade 70 cm lätt som en plätt med denna underbara häst.
Keep on Going!
//Malin

25/4-12 color of Spectrum “Spectrum”

Idag red jag min lillponii igen, två veckor sedan senast, så jag saknade honom lagom mycket. Vi hoppade inte så mycket då jag har fått problem med min handled så handen domnar bort efter ett tag, väldigt obehagligt men vet vad det beror på och förhoppningsvis så försvinner det efter vi opererat bort det.

I varje fall så var ahn pigg idag och hade noll fokus på mig utan skulle bara vara med alla andra. Tror han kände av att jag inte var på topp idag, men det gick ju helt okej de 4 språng jag hoppade.

Han var framme förskänkeln men var också framtung så det hette duga. Men han hoppade, så jävla glad att ponnyn hoppar oavsett om jag tycker det är läskigt eller inte. En sådan personlighet borde flera ha, riktigt hjälte min lilla ponnyplutt är.

Vet inte riktgit mer vad jag ska skriva egentligen, så det får väl bli så här så länge.

 

//Malin

 

Måndag Dressyr – Madeira

Fick hoppa upp på lilltjejen igen, efter nära 2 månaders ridning av andra hästar var det skönt att få sitta på dne lilla damen igen. Kan bara säga fyra ord LÄTT SOM EN PLÄTT! Det gick as bra hon gick i en fin form men hade litet problem när hennes högerbog kom på utsidan så lade hon gärna huvudet på sniskan och drog iväg. Något jag får trimma vidare på nästa gång.

karin tyckte hon vart fin i varje fall, men har ju ridit henne så pass mycket nu så hittar ju knapparna riktigt bra på henne. Men allt kan förbättras.

//Malin

19/4 – 12 Dressyr – My Boy Ted “Ted”

När jag red för Anna-Lotta i torsdags så fick jag rida Ted, en av d-ponnyerna (?), en svartskäck. Han är tuff och jag har länge velat rida honom och så här i efterhand kan jag lätt säga att jag inte ångrar mig för fem öre. Vi red en övning med skänkelvikning och sedan ställning på en 20 meters volt vid läktarlångsidan, där fokuserade vi på att hästarna skulle spåra.

Vi började dock som vanligt med att skritta fram på långa tyglar och han var litet seg just då så petade till honom litet på rumpan med spöet och det blev genast bättre. När vi kortat tyglarna så fokuserade jag bara på att han skulle gå framåt och han hittade formen direkt, när vi började trava var han litet springig och vinglig först men när jag enbart fokuserade på mina armar, blicken och att han skulle fram så gick allt så mycket lättare. Han var först litet högre i formen och krullade ihop sig men efter ett tag släppte det riktigt bra och han vart halvfin.Efter frösta galoppen så hade han riktigt bra framåtbjudning så istället för att försöka bromsa upp honom så försökte jag göra så att han skulle använda den energin i arbetet. Vilket gick asbra och han sökte sig längre och djupare ner dessto mera vi red. Känslan var riktigt bra, när vi sedan efter uppvärmningen började med övningen i vänster varv så gick det skitbra. Skänkelvikningen vart super då ahn flyttade lika mycket både fram och bak och i fin takt. han hade även en fin låg form och man kände hur han jobbade igenom sig riktigt bra. På volten vart han litet seg när jag försökte få honom att spåra men efter några varv runt på övningen så spårade han fint.

När vi böt till högervarv var känslan den samma förutom att det krävdes betydligt mera av mig att rida ihop honom speciellt i dressyren och han hade ju blivit litet trött så han vart litet springig men lyssnade fortfarande enormt bra. Skänkelvikningarna vart litet sådär då an rusade iväg första gången men på slutet fick jag till densamma känsla. Fast ni vet jag att han måste stretcha igenom sig ordentligt i högersidan då han var litet stum och stel. Lossnade inte riktigt som jag ville men får tänka på det tills nästa Torsdag.

Jag fick jättemånga gulliga kommentarer från Anna-Lotta, vart extra varm då vi hade skrittpaus och hon berättade för mig att han hade trilskats i snart ett halvår och bara velat stå på mitten och tjurat och att det för mig och Ted var som smör och allt såg jättefint ut. Sedan sa hon på slutet; “Ted jag tror du har hittat din ryttare” Blev så himlansglad då jag verkligen kände att vi klickade från första stund. Var inget tal om någon maktkamp utan enbart sammarbete precis som man vill att det ska vara.

Jag ser med spänning fram emot nästa Torsdag och hoppas att han får rida Ted igen. Om några gånger så kanske jag kan fråga om jag får prova rida litet utan snodden på honom, kändes så lätt i Torsdags.

 

Dagens övning:

//Malin

Dressyr övning 19/4

19/4 Dressyr Virpa

Idag så hade vi dressyr igen och Anna-Lotta hade som vanligt varit snäll med mig, jag fick Virpa. Nu hade Virpa blivit bra i sin mun igen och hade fått ett vanligt bett. det gjorde faktiskt ganska storskillnad i skänkelvikningen och i volten där vi skulle ställa hästarna innåt. Hon var mycket känsligare än med tränset som saknade bett.

Virpa gick båda lektionerna innan så hon var uppvärmd när jag fick ta över henne. Det var en “gubbe” som lämnade över henne, det är nu hela 4 gubbar som rider på Anna-Lottas tre torsdags lektioner 3 st i vår grupp och en i nybörjargruppen innan oss. Virpa kändes riktigt bra redan i skritten fast hon såg som vanligt ledsen ut då hon också fått tillbaka gummisnodden. Men den hade vi inte någon nytta av idag :-). I uppvärmningen så skrittade hon på bra och som vanligt när det var dags att förbereda trav så fick man sitta och hålla tillbaka henne med halvhalter. Hon är väldigt pigg på att starta travandet eller galopperande så fort som ridläraren säger att vi skall förbereda trav eller galopp, hon har inte riktigt kläm på ordet “förbereda” hihi. I galoppen så rullade hon på jättefint jag kunde t.om. reglera farten med sätet (rumpan), luta mig lite bakåt så minskade hon farten. Ja i alla fall lite :-).

Dressyrövningen nedan gick långt över förväntan hon gjorde kanonfina skänkelvikningar, det gick nästan för bra, vi hade flyttat redan på halva sträckan. Man riktigt kände hur hon korsade benen som en riktigt dressyrhäst. Även volten gick super med fint ställd hals och kropp hon gick dessutom lungt så jag kunde sitta ned i travet även när vi gick över till att göra övningen i trav. Efter övningen så travde vi lite på spåret och då för första gången så gick hon i “form” för mig jag kunde se hur hon helt plötsligt krökte upp nacken och bar sig själv på ett helt annat sätt än annars, synd att det kom på sista trav varvet bara.

Go lilla Virpa du är bäst…..

Dressyr övning 19/4

//Anders

Dag 1 travare

Idag fick vi köra travare för första gången, jag fick Art fri en valack, med brun kropp och svart man och svans. En riktigt härlig kille, som skulle ha en massa med saker på bland annat en huva med “silikonöron” inuti och sedan ett tungband som hindrar dem från att lägga tungan över bettet.

Vi motionerade dem och jag var först, körde en kort slinga på 1½-2 km? I ett lungt tempo och var mest för att vi skulle lära känna dem. Jag gillade Art fri, fanns mycket go i hästen om man skulle be honom om det, men sedan var han en riktig spjuver med och ville gärna dra iväg, speciellt när det kom hästar som körde snabbjobb och körde om då drog han iväg litet, men inte så farligt.

Jag ser med spänning och viss lättnad fram emot morgondagens glädje över att få köra travare igen på Örebro travet och hoppas att det blir minst lika kul.

//Malin.

Dressyr 12/2 – Virpa

Inte så mycket att säga. Vi hade dressyr, den mesta tiden gick dock åt till att rida runt på fyrkantspåret . Virpa var som vanligt att rida.

Dressyr 2012-04-12

Innan ridlektionen så han vi med att gå ute och mumsa lite gammalt gräs som kommit fram.

Tugg tugg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virpa och jag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ja och såhär ser jag ut 🙁

//Anders

Animo Nicaragua Ridbyxa

Animo Nicaragua Ridbyxa 1995:-.

Igår köpte jag ett par nya ridbyxor, alla känner väl till märket Animo? Jag provade dessa för skoj en gång och sedan var jag fast, aldrig känt skönare ridbyxor. Så snygga. Ska ha dem på Torsdag kväll så ni får en bättre rapport efteråt hur de var att rida i osv.

Och byxorna ser inte ut så där i formen det är bara för att jag hängde upp dem på en litet för liten galge :).

Skitsnygga bruna detaljer och sedan knapparna. Dessa är skodda på insidan så det är på något sätt helskodda men ändå inte. Ska bli kul att testa dem och är KÄR!.

 Höger fickan har deras snygga märke + att de är som “knappar” på och sedan fickor. grymt snyggt och genomtänkt.

Animo’s gripping Tecnology en gelé liknande form som ska ge bättre grepp i sadeln och de har ett stenhårt grepp när man sätter ihop knäna. Känns litet klibbiga men är en av de snyggaste designer jag någonsin sätt.

På Fredag får ni en fullskalig rapport över hur de var att rida i. Förhoppningsvis kommer jag bara med bra nyheter *peppar*peppar*taiträ*

//Malin