Fick detta i mailen från Hamre ridskola

Hej alla elever på Hamre ridskola!

Som några av Er säkert redan har hört så har Pia valt att lämna sin tjänst på ridskolan för nya uppdrag. Åsa Isacsson kommer att återinträda som ridskolechef under våren 2013.
Anna-Lotta är fortfarande sjukskriven efter sin fotoperation.

Dessa personalförändringar kommer att innebära lite ändringar för Er elever. Lektionsschemat kommer att se ut som följer:

Ridinstruktör måndagar: Mia Pettersson
Ridinstruktör tisdagar: Mia Pettersson from v 12
Ridinstruktör onsdagar: Åsa Isacsson from v12
Ridinstruktör torsdagar: Åsa Isacsson grupp 18.00 och 19.00 from v 10, grupp 16.15 och 17.00 from v12.

Ridinstruktör söndagar: Camilla Ekblom har kvar sina grupper 12.30 och 13.15 (OBS nya tider v 9)
Anna-Karin Björkström tar över Anna-Lottas grupper from v 9 (OBSnya tider) till dess att Anna-Lotta är tillbaka.

Lördagsaktiviteter under våren:

V 9 Hyra häst
V10 Dressyrträning för Åsa
V12 Hoppträning för Mia
V13 Påskhoppet

Sommarens ridläger finns det information om på hemsidan, gå in och kika om det finns något som passar Dig!

Med vänlig hälsning

HAMRE RIDSKOLA

——————————————————————————————
Lite tråkigt att vi inte får tillbaka Anna-Lotta igen, saknar faktiskt henne.

/Anders

Markarbete 21/2-13

När jag kom till Ridskolan denna kväll så fick jag en överraskning på listan med hästar stod att jag skulle ha egen häst 🙂 …… Ja alldeles egen är den ju inte men min sköthäst varannan helg är hon ju min Kalla. När jag såg det så fick jag himla bråttom då hon behöver lite extra lång uppvärmning för att komma igång när man är i ridhuset. Klockan 17:35 så var vi i ridhuset för att skritta fram under ca 20 minuter, hon var glad och riktigt pigg idag, vi t.o.m. travade lite under vår lugna uppvärmning, duktiga tantur. Ridlektionen finns inte så mycket att orda om, jo det var himla trångt med 11 hästar…… Efter uppvärmningen tillsammans med alla andra så fick vi rida på två volter, överraskning eller hur???? Vi red i alla gångarter, trav över 3 bommar lagda i solfjäderform. Själva markarbetesövningen bestod av två galoppbommar på läktarsidan som vi red två gånger åt varje håll. Kalla gillade verkligen galoppbommarna den övningen hade vi kunnat göra massor med gånger tyckte hon.

Tillbaka i stallet så var hon synbart glad och nöjd över vår insats, hon fick ett gäng morotsskivor för att hon var så duktig idag.

Kalla efter ridlketion 21/2-2013

Kalla efter ridlektion 21/2-2013

//Anders

Kadrilj 14/2

Idag så trodde jag att vi skulle ha markarbete, var helt inställd på det 😉 men när vi kom in i ridhuset så fanns där inte en endaste pinne framme….. istället så sa Mia att vi skulle öva på att rida Kadrilj, aldrig gjort det förut men roligt hade vi. Jättekul var också att Lena var med jag har saknat henne på våra torsdagskvällar. Hon är alltid så glad och kommer med glada tillrop och kommentarer. Fick rida Donna för första gången, det var en mycket positiv upplevelse. Donna är 20 år gammal men superpositiv och framåt verkligen en jättetrevlig häst att rida, hoppas att jag får fortsätta rida henne ett tag nu. Hon var precis som jag vill att en häst skall vara, framåt, känslig för skänklarna och med mycket egen motor. Bara att tala om för henne hur fort hon skall gå så gör hon det utan att man behöver driva på kontinuerligt.

Det var en riktigt rolig kväll, tack Mia och Lena.

//Anders

Kalla ridhuset 10/2-13

Idag så fick det bli en timme i ridhuset, Kalla gillar ju inte ridhuset som ni vet men att rida ut ensam när det är så snöigt ochj lurigt halt som det var igår är ingen bra ide.

Kalla var riktigt duktig idag även om jag fick anstränga mig hårt för att få henne att arbeta. Jag hade ju en plan idag 🙂 planen var att hon inte skulle få vinna och att vi skulle både trava och gallopera inomhus även att vi skulle följa fyrkantspåret och inte gena i hörnen. Vi lyckades för det mesta hålla oss till min plan att jag skulle bestämma, men men några gånger så fick hon sin vilja igenom (hon svängde mot mitten) men då lurade jag henne genom att byta varv. Efteråt så var mina ben helt slut, tänk om hon hade samma motor inne som hon har ute vad enkelt det skulle vara.

Sammafattningsvis så var jag nöjd med vad vi åstadkom idag, vi höll oss nästan till min plan.

//Anders

Kalla och Ture ute 9/2-13

Det är min hästhelg denna helg 🙂 . Kalla fick slippa ridhuset idag och det blev en tur ute tillsammans med Ture, Jack och deras matte. Vi skrittade mest då Ture var lite halt vi tog långa rundan via björnövägen men när vi närmade oss fältet så började Kalla ladda för galopp hon mindes tydligen förra gången vi red med Ture hihi sötnosen där. För att glädja henne lite så travade vi över fältet i lugnt tempo. Uppför backen så ville hon köra fullt ös medvetslös men det fick hon inte. Uppe på åsen travade vi sakta och försiktigt, vägen förbi Edströmska var full i snödrivor med isfläckar under så där gick det sakta och försiktigt.

//Anders

Dressyr Hobo 7/2-13

Denna kväll så var det dressyr men mest blev det ridning på volter. Hobo var på lite bättre humör jämfört med förra torsdagen.. Men huvudet for upp då och då. Framdeles vändningar är inte Hobos favorit sysselsättning, några fick vi till. Om han får trava på med lite längre steg och fart i volterna så blir han riktigt fin och söker sig nedåt framåt och ger en härlig känsla. Synd bara på att det är så många söliga långsamma hästar med i vår ridgrupp.

// Anders

Kalla 3/2-12

Ridit Kalla idag på eftermiddagen, gick tyvärr inte att rida ute så det blev bara en väldigt försiktig tur runt hagarna och sedan in i stora ridhuset.

Det gick med mina & Kallas mått mätt riktigt bra i ridhuset, hon gjorde allt jag bade henne om även om jag fick slita för det. Vi travade och galloperade både på fyrkanten och volter. Vi hade ju iofs lite draghjälp av Svante och Tyra emellanåt. Tack Sandra & Helen för draghjälp detta gjorde det mycket enklare för oss.

Kalla i hagen

Kalla i hagen

//Anders

Dressyr Hobo, 31/1-12

Det var dressyr ikväll och jag fick Hobo. Hobo var inte på något vidare humör ikväll, han bara kastade upp huvudet när det blev jobbigt flera gånger så höll vi på att krocka med våra huvuden. Det blev svårt med koncentrationen då jag hela tiden var tvungen att vara beredd ifall han skulle slå upp med huvudet. Såg redan innan vår lektion att han var besvärlig då han gjorde samma sak med henne som hade han på lektionen innan.

Han var i alla fall pigg hela kvällen, kanske lite för pigg då jag hela tiden fick sitta och bromsa med halvhalter. Galopp på volter var inga problem, inte heller att trava, det var däremot svårt att hålla ned farten till en lagom nivå dock på honom. Framdelsvändningarna däremot var stora problem då han inte riktigt ville lyssna utan hellre älgade iväg eller började backa.

Sammafattningsvis en mindre bra prestation av mig och Hobo denna kväll.

//Anders