Dressyr 31/10-13

Jag fick rida Märta den nya hästen den här kvällen 🙂 . Det var en jättefin häst att rida, känslig, framåt, lyhörd. Alltså inte alls som de flesta ridskolehästar utan mera som en privathäst.

Vi fick vara i lilla ridhuset för att det skulle byggas inför hopptävlingen i helgen. Vi fick öva på ställning, volter och 4 serpentinbågar över medellinjen. Blev ibland lite lätt kaos då vi möttes åt olika håll ibland, tur att v bara var 5 st. Märta var redan i ridhuset när jag skulle ha henne så hon var uppvärmd, hon gnäggade åt mig när jag kom fram till henne rolig häst det där.

//Anders

Kalla ensam 27/10-13

Idag så fick vi ta en tur ensamma, Sandra hade visst festat ända till kl 09:00 i morse så hon kände sig inte så pigg idag. Väldigt konstigt 🙂 .

Det blev samma runda som igår, Björnöskogen med lite skritt, trav och galopp. Stockarna togs i galopp, dom är ju inte så höga så det blir ju liksom bara ett galoppsprång över. Ängen skrittades det över, med rumpmotorn fint igång. Backen togs i lagom galopp, sedan så travade vi lite. Blev även lite galopp uppepå åsen. Längs Edströmska så blev det samlat trav, Kalla skötte sig jättebra idag. Dock blev hon lite misstänksam när det gick en familj med ett litet barn längs fotbollsplanen. Vi slog av till skritt där och Kalla tittade väldig misstänkt på det lilla barnet. Dom tog upp barnet så då kunde vi trava förbi lite förskitig, så fort vi passerat så tyckte Kalla att nu ökar vi på så att vi kommer bort från det läskiga barnet. Hon är för söt alltså :).

Tillbaka i stallet så blev det pepparkaksmorötter.

//Anders

Kalla 26/10-13

Blev en tur runt åsen idag också, LeeLoo var med som släpvagn idag. Hon är ju lite liten så hon hinner ju inte med Kalla i skritten när Kalla väl fått fart på rumpmotorn, viket gick fort idag. Redan nere vi hagarna innan Björnövägen så kom motorn igång.

//Anders

Hoppning 24/10-13

Nu var det hoppning på schemat och jag skulle ha Buggie en av de nya hästarna, kändes lite lätt fel då jag aldrig ridit honom förut. Funderade ett tag på att åka hem och strunta i ridningen, Malin var ju inte med heller. 🙁 . Hon fick inte rida för sjukgymnasten som hon var till i tisdags. Men Maja kom och berättade att Vasserman var ledig så jag frågade Yannick om det var okej att byta, det var det. Nu visade det sig att det bytet var dumt 🙁 . Vasserman var inget trevlig alls, så fort som vi började hoppa så bockade han efter hindret. Tredje gången då jag hamnade på halsen så gav jag upp……

// Anders

Hopptävling Hamre 20/10-13

Hjälpte Sandra på Hamre idag då hon hoppade 4 klasser. Två med LeeLoo och två med Svante. I 1 meter så hade Sandra & Svante klart snabbast tid i grundhoppningen 36,64 mot 38.54 för 2:an tyvärr så klantade Svante till det lite på 3:e hindret och drog ned en bom lite förargligt med ett bakben så det blev ingen omhoppning, men klart snabbast i Fas 1 var dom i alla fall. I 90 cm så var Svante och Sandra felfria med näst bästa tid 38,74 mot 38,70 alltså i praktiken blev dom 2:a. LeeLoo gjorde samma bana 42,79 också felfritt 🙂

LeeLoo

LeeLoo

Svante rejshästen nr 3000

Svante rejshästen nr 3000

//Anders

Kalla 20/10-13

Idag så fick vi klara oss utan Svante eller LeeLoo för Sandra hade tävlat dem på Hamre.

Jag var lite fundersam om vi skulle ta en lite tur eller om Kalla skulle få vila, men hon tittade så bedjande på mig när vi kommit in i stallet så det fick bli en liten tur runt Edströmska och ner mellan hagarna. Det gick jättebra bara vi kommit av stallplanen och över vägen. Vi skrittade bort till gamla bilprovningen där så tyckte jag att det var dags för lite lugn trav och se inga problem, sedan skrittade och travade vi om vartannat bort till asfaltsvägen som vi naturligtvis tog i skritt. Vi tog den breda backen upp till åsen i långsamt trav men det var jobbigt sa Kalla. Väl uppepå åsen så travade vi lite grann det blev även en liten bit galopp däruppe 🙂 . Kalla är så himla snäll när man rider henne ensam ute. Väl tillbaka i stallet så fick hon lite pepparkaksmorötter, favoritgodis.

//Anders

Leila 20/10-13

Idag så hade jag fått låna Leila av Emmi (tack Emmi) så att Malin kunde få rida Kalla 🙂 . Leila är ju lite “vassare” än Kalla speciellt ute men hon är förbaskat rolig också, hon har ett helt sanslöst travsteg och hon hoppar jättefint över stockarna. Ja som ni kanske förstår så blev det stigen genom björnöskogen med de tre nya stockarna. Kalla fick gå först och visa vägen då både Svante & Leila kan vara lite misstänksamma mot nya saker, men om Kalla är först så då slår tävlingsinstinkten till i båda två. Man kan ju inte låta Kalla springa iväg för utan då är det bara att hänga på oavsett om det kommit nya stockar över stigen 🙂 . Det blev en hel del galopp & trav idag. Dom här tre hästarna gillar verkligen att galoppera tillsammans, Lelia blev i alla fall jättefin på slutet när vi skrittade av dem förbi fotbollsplanerna.

 

Leila i hagen

Leila i hagen

 

//Anders

Kalla 17/10-13

Blev en överraskningens kväll denna kväll, min häst var överstruken och det stod Kalla på min rad 🙂 . Vi skulle ju ha hoppning denna kväll men då vi var upp i kafeterian å tittade ned i ridhuset så fanns det inga bommar framme. Tråkigt men då vi fått ny ridlärare till ikväll så har jag väl förståelse för hennes beslut att flytta fram hoppningen till nästa torsdag. Såg också att det var ny vattnat öhhhhhh det såg mera ut som en seg tjock lervälling i ridhuset än ett ridhusunderlag 🙁 🙁 alltså läge för en jobbigt ridpass. Kalla som inte gillar ridhuset och ett segt underlag.

Kalla blev i alla fall glad att se mig i stallet hon var riktigt gosig, hon trodde väl att vi skulle ut på något litet äventyr runt åsen kanske. Väl inne i ridhuste så slocknade all hennes glädje i ögonen. Det blev ett tungt dressyrpass för oss vi fick verkligen kämpa för att ta oss runt i lervällingen när vi var färdig så var vi båda två alldeles svettiga….. Kalla kom igång efter ungefär 2/3 delar av tiden då hade vi fått gallopera och trava lite, då i trav runt fyrkantspåret så kändes det som om hon började mjukna upp i sin kropp och söka sig ned mot bettet, men då så skulle vi ställa upp runt Yannicke för nya instruktioner och allt bara försvann för Kalla 🙁

//Anders

Kalla 13/10-13

Idag så blev det som vanligt den långa turen genom Björnöskogen och upp på åsen. Vi hade sällskap av Sandra med LeeLoo. LeeLoo är allt lite långsammare än Svante hihi, Kalla har inga som helst problem att hålla samma tempo. Nere i Björnöskogen så travade och galopperade vi. Vi mötte en pappa med sin 8-10 åriga rullstols burna dotter efter stigen, dottern hade en Zoom terränggående rullstol

Zoom Uphill

Zoom Uphill

http://www.zoomability.com/sv/ .

Vi mötte dem som tur var nästan i slutet på stigen då vi hade slagit av till skritt. Kalla blev väldigt misstänksam mot det där konstiga fordonet och stod länge å bara tittade. Vi stannade till och pratade med dem också jag passade på att berättade för dem att vi brukade galoppera på stigen så det kanske inte var helt lämpligt att åka där, pappan hade redan funderat på om det var en stig där det kunde komma hästar så han blev väl inte helt överraskad. Vi hade ett trevligt samtal där i skogen. Kalla var fortsatt tveksam till det där konstiga som stod på sidan av stigen när vi skulle gå så jag fick sparka till henne hårt ett par gånger 🙁 . Över ängen så blev det lite lätt trav, uppför backen tja som vanligt galopp. Sedan så skrittade vi en läng bit för att växla till galopp igen. Efter stenarna så ville hästarna gärna galoppera igen 🙂 . Det blev galopp i lätt sits där. Vi tog långa vägen hem alltså förbi fotbollsplanerna, där travade vi i arbetstrav, Kalla var jätteduktigt och travade jättefint trots att LeeLoo galopperade bakom. Efter halva sträckan så sökte Kalla sig ner mot bettet jättefint duktig tantur 🙂 🙂 .

 

Duktiga tjejen !!!

Duktiga tjejen !!!

//Anders

Kalla 12/10-13

Det blev en tur runt Björnöskogen & hela långa åsen idag. Kalla var jättgullig idag när jag skulle hämta in henne från hagen. Hon stod vid öppning och gnäggade när hon fick syn på mig, man blir glad av sånt 🙂 🙂 .

När vi kommit över Björnövägen så skrittade vi uppför den lilla backen för att sedan trav bortöver, Svante blev konstig vid första borttagna trädet han slog på ett stopp där så istället för att stå där och bråka med honom så gick Kalla & jag förbi honom och Sandra….. Sedan vi gått förbi så var det inga problem för honom att passera stockändarna. När vi passerat så började vi galoppera lite lätt, blev sedan mest trav & galopp bortöver. Nästan vid slutet så mötte vi en cyklist igen, det blev inte riktigt bra att stockarna är bort för nu har cyklisterna börjat cykla där 🙁 . Vi kom ju där i fridfull galopp och helt plötsligt så kommer det en cyklist från andra hållet, tur att både Kalla & Svante inte rädda för cyklar så cyklisten blev nog mest skraj. Han stannade snabbt som attan vid sidan om stigen, måste vara lite läskigt att möta två STOOORA hästar som kommer galopperande hihi. Uppför backen till åsen så blev det lite halvrejs, uppepå åsen så var det skritt, trav & galopp. Svante blev jätterädd för en gren som låg på sidan när vi kom i galopp, han slog på en riktig tvärnit så att han sladdade med bakändan åt vänster knashäst. Kalla slog också på bromsarna men inte riktigt lika mycket, vi satt i alla fall kvar 🙂 . Efter de 3 stenarna så ville båda hästarna gallopera i bredd, dom tycker det är jättekul, så vi galopperade bortöver efter ett tag så mötte vi 2 cyklister till. Dom hade i uppenbarligen hört oss för dom cyklade sakta längst till vänster efter varandra, Sandra började att bromsa när hon såg dom jag hade faktiskt tänkt att vi skulle galoppera förbi dem men det blev trav 🙂 . Det var också massor med fotbolls spelare på planerna längs Edströmska, några stod och tittade och sa faktiskt att dom tyckte hästarna var fina 🙂 .

Tillbaka i stallet så fick Kalla pepparkaksmorötter.

Vinterpälsen blev lite svettig!

Vinterpälsen blev lite svettig!

//Anders

Kalla ute 6/10-13

Idag så var det Kalla eftermiddag 🙂 . Hade som vanligt sällskap av Sandra denna gång barbacka på LeeLoo dessutom med hackamorebett, det var ingen särskilt bra kombination 🙂 🙂 . Jaja vi tar det från början. Det började seeeeegt, båda hästarna verkade tävla om vem som kunde vara segast det tog en himla tid innan vi ens kom över vägen mot Edströmska. Vi fick dessutom en liten ponny bakom oss som vi var tvungna att släppa om för våra hästar segade så. Men se när ponnyn väl fått gå om då jädrans blev det fart på Kalla & LeeLoo då var det helt plötsligt inga problem att börja skritta på, även lite trav gick ju hur lätt som helst då ponny travade iväg. Vi svängde efter staket som vanligt och tog galoppbacken upp genom skogen, skitkul tyckte Kalla nu gasar vi men vi höll oss snett bakom LeeLoo. Uppe på åsen så skrittade vi bort till stenarna, när vi passerat dom så tyckte LeeLoo att det var dags för trav, Sandra skumpade uppepå så att hon höll på att ramla av….. Kalla var naturligtvis på hugget och ville hemskt gärna gallopera istället men vi höll oss bakom. Ned för backen mot ängen så kom vi lite efter då det blev bajstime och naturligvis så stod vi bredvid ett träd som Kalla kunde ta lite löv från samtidigt. På ängen så kunde Sandra inte hålla LeeLoo utan hon började trava Kalla tyckte att det var skitkul så hon galopperade förbi lätt som en plätt. Vi lyckades också stanna på ett föredömligt sätt innan vägen vilket man nog inte kan säga om Sandra & LeeLoo dom kom nästan upp på vägen innan det blev stopp. I Björnöskogen så var det två taggade hästar, en med totalt bromsbortfall ( LeeLoo ) och en med väldigt dåligt fungerande bromsar ( Kalla )….. Det blev lite skritt lite trav och mycket galopp därinne i skogen…… Tillbaka på stallplanen så var det två glada hästisar som inte ens var andfådda 🙂

Glad hästis

Glad hästis

//Anders

Kalla ute 5/10-13

Blev som vanligt en tur ute idag, Kalla hade fått nya skor idag på förmiddagen så dom var vi ju naturligtvis tvungna att prova 🙂 hon verkade trivas bra med sina nya skor för hon skrittade på som sjutton redan innan vi kommit till scouthus backen. Det blev långa varvet idag tillsammans med Svante. Svante var också pigg idag efter att han också fått nya skor. det enda som hände utöver det vanliga var att Svante såg ett spöke uppepå Åsen.

En bild från när gräset var grönt.

En bild från när gräset var grönt.

//Anders

Markarbete 3/10

Fick idag rida Donna igen, hon kändes väldig loj och slö. Undrar om hon börjar känna sig sliten. Jag fick jobba som bara sjutton för att få lite fart och framåtbjudning på henne 🙁 stackars Donna hon som alltid brukar vara pigg och glad.

Det var i alla fall markarbete denna kväll och tja det gick väl hyggligt i alla fall. Donna kom faktiskt igång de sista 10 minuterna.

Lilla söta Donna

Lilla söta Donna

/Anders