Målet är satt

Nu har jag ett bra mål för mig och Liberty innan detta år är slut, den 21/12 är det julhoppning och den ska jag och Liberty hoppa 70 cm, målet för träning är att hoppa ett hinder på 90 cm och en bana på 80 cm.
Sedan i vår så ska vi tävla 80 cm och målet för vårens slut (innan uppehållet) att vara med på terrängbanan i Strömsholm där med honom samt tävla en 90 cm.
Tycker det är bra mål, det långsiktiga målet är 110 ihop samt att åka iväg utanför klubben.

Det är bra med mål att sikta emot tycker jag
//Malin

Hej igen

Ber om ursäkt för att uppdateringen legat nere ett tag, skäms faktiskt. Men nu så ska jag i varje fall skriva här så ni vet att jag inte glömt bort er eller bloggen.

Har haft huvudvärk (strålar smärta ner i nacken) sedan igår kväll och vet inte vad det beror på, hoppas att det försvinner snart i varje fall. Idag är det Fredag och det är inget speciellt bestämt, ska bara vara i helgen och ladda batterierna inför nästa veckan på  “Arbetet” igen.  Idag så blev det dock pappas jobb pga huvudvärken, känner mig inte helt 100 helt enkelt. Men kan inte bli sjuk nu, har ridning på måndag och Tisdag. Så det får bli i helgen om något helt enkelt.

I varje fall så har jag det bra, tiden flyger fram och snart är det slut där jag befinner mig på praktik kan vi kalla det, ska bli så skönt att få komma tillbaks till vardagen och fokusera på bloggen igen! Ska verkligen fixa iordning så det blir många inlägg framöver efter dessa 3 veckor, ska jobba för att bloggen ska bli mera läsvärd osv.

Alltså nu så ska jag vända mig emot dataskärmen och faktiskt skriva en novell som ska upp på bloggen så småningom. Har även funderat på att börja skriva en bok, vilket skulle vara kul. Kunde lätt se mig själv jobba med det i framtiden!

Ni får lite bättre uppdatering senare idag eller i helgen. Beror på hur det blir i helgen och ikväll.

//Malin

Drygt 3 veckor kvar

Nu är det nästan bara 3 veckor kvar, sedan kommer uppdateringen att bli bättre. Jag ber om ursäkt för den rent ut sagt skitdåliga uppdateringen. Det har varit lite snålt om tid nu dessa veckor och kommer fortsätta att bli det. Men om 3 veckor så får ni massor av uppdatering. Det får bli lite, lite inlägg nu då jag faktiskt har ganska jobbiga dagar. Imorgon ska jag iväg och ta cellprover, hus. Inte taggad kan jag säga!
Hörs senare!
//Malin

Dressyr Robinhio = SKIT!!! 27/10-14

Fick byta häst idag, det var inte vad jag förväntade mig 🙁 . Enligt uppgift så skall man ha samma häst 3 gånger i rad om inte hästen blir skadad. Men det ryktades att en person i vår ridgrupp (på eget bevåg ?) bytt runt hästarna innan vi kom dit igår. Tråkigt och jag hoppas att ryktet är fel. Sedan så anser jag att man borde få rida samma häst åtminstone 4 gånger på raken…….

Kvällens övning skulle vara galoppfattningar från skritt. Tyvärr så var Robinhio, som bara är 6 år, redan helt slut när vi kom fram till övningen så det blev mer eller mindre katastrof av kvällen. När han började bli trött så drog han tyglarna ur händerna på mig, stannade, backade, gick på tvären, kastade med huvudet ram och tillbaka, alltså bara dummade sig……. Redan innan vi kom fram till huvudövningen så orkade han inte med att göra skänkelvikning snett igenom utan jag fick rådet av ridläraren att göra skänkelvikningen i ”trappsteg” alltså rakt fram, skänkelvikning, rakt fram o.s.v..

Synd om Robinhio som inte orkade, han gjorde så gott han kunde tills han inte orkade mera.

Jag var i alla fall fruktansvärt BESVIKEN när vi åkte hem usch.

Robinhio, söt häst

Robinhio, söt häst

//Anders

Dressyr – Spargo

Igår hade vi galoppfattning från skritt, eftersom att jag antar att pappa kommer beskriva uppvärmningen så väljer jag att inte göra det. Eftersom att jag har bråttom. Tyvärr!

I varje fall så var han skitduktig på galoppfattningar från skritt, tryck i rumpan och blev väldigt kvick på slutet. Började på volter och gick därefter upp runt fyrkanten, haha. Där och då så gick det super i ena varvet men när vi vände, och skulle göra den sista galoppfattningen så fick hästen spunk fnatt av lycka och drog iväg och brallade verkligen järnet. Eftersom att jag inte var beredd för fem öre, så hamnade jag på halsen, snurrade runt så jag hängde under halsen medans hästen fortsatte att trava förstås. Kom iväg till väggen så småningom (höll i mig runt halva ridhuset, woop!) och landade där och då på fötterna. En snygg avsittning, haha. Böjd alla på lite intressant avslut på ridlektionen. Satt sedan upp igen förstås, skrattade bara bort det och skrittade av. Tror nog att Sparris hade lite myror i brallan för det kände jag allt redan i början, hade även en tanke att inte ta sista galoppen då jag kände hur taggad han var. Men gjorde det ändå, nästa gång han är sådär så vet jag att han kommer bocka förr eller senare så då får man bara beredd.

Han var för övrigt väldigt väldigt fin igenom hela ridpasset även fast det fanns några rävar bakom öronen igår<3 Grymt söt häst alltså, han såg så spjuveraktig ut. HAHA.

Fick precis till formen jag ville ha med, wiii! Plus att min handställning var superbra! Så är så glad och nöjd fast det blev en avsittning!

//Malin

Dålig uppdatering!

Får verkligen be alla läsare om ursäkt för den dåliga uppdateringen som varit under helgen. Jag har helt enkelt inte haft tillräckligt med tid, eller det kanske jag har haft. Men jag har gjort massor av andra saker, så bloggen har tyvärr blivit lite lidande. Vilket alltid är synd, idag så börjar min “heltid” på den andra platsen. Vet inte riktigt vad jag tycker om stället, människorna är okej och man får väl göra bra saker. Men sedan så finns det ju det där med allergi. Jag är allergisk emot nötter och som alla vet så är det inte så lätt när man är allergisk emot nötter. Jag kan inte ens vistas i samma rum med en som äter dem, vilket suger. Det värsta är att en kvinna från Iran (tror jag det var, inte hundra) som inte kan svenska har hat med sig dem både Torsdag och Fredag förra veckan. Nu fick hon otroligt mycket skäll båda gångerna MEN jag vet fortfarande inte vad eller om hon förstod det. Hon bad dock om ursäkt i Fredags. Så förhoppningsvis så har hon tagit det till sig och tar inte med sig nötter i fortsättnigen.

Nu så ska jag sitta här till 08.25~ för att sedan ta mig in till Västerås och gå den bit som är iväg till platsen jag är på. En ny vecka och nu börjar jag 09.00 och slutar 15.45.. Snacka om tråkigt. Vill hellre gå till 11.45 som förra veckan, det passade väldigt bra.  Men vi får väl se hur det blir i slutändan.

//Malin

Mål 2014

Målet nu inför 2014 är att gå in den 21/12 och hoppa en 70 bana på ridskolans ‘julhoppning’ som en första “tävling” på Liberty. Innan året är slut så ska han och jag hoppa 80-85 banor på träning utan problem.
Tycker det är bra mål för oss två. Dessutom så går vi även chansen att träna för en av Sveriges bästa tränare, kan det bli så mycket bättre?
2015 års mål är faktiskt att gå in i vår och hoppa 80-90 på tävling.
Ska även börja se lite inför våren på P&J på Hallsta. Bästa träningen faktiskt inför tävling.
//Malin

Resor!

Måste ju ha något att göra när jag åker fram och tillbaka till Västerås samt på lunchrasterna mm. Då är det bra att man har lite behändiga målartiklar som man kan ta med sig.
Även fast pennskrinet (till vänster) är proppfullt, så blir det inte tyngre än vad man gör det!
Har säkert över 100 pennor, men favoriterna ligger nedpackade i pennskrinet, det är väl dem som egentligen borde stanna hemma, men så är det tyvärr inte nu. De kommer få hänga med till arbetet framöver!
//Malin

Fullt upp!

Ber om ursäkt för att jag inte skrivit något i dag alls på bloggen. Tänkte bara uppdatera lite om igår nu i detta inlägg.
Igår hade vi markarbete och hoppade 4 studs på slutet. Var inte direkt ute efter att rida “skolexempel” utan lät bara Hobo sköta det <3. Ville ha ett ridpass där det var kul, det är det alltid men nu ville jag bara fokusera på att få rida Hobo en sista gång. Var bara glad över att han och jag hade det kul ihop. Är glad med lite avslappnad ridning det behövs ibland. //Malin

Nisse markarbete sista gången för nu på Hamre!!!!

Fick rida Nisse en gång till. Denna ikväll så kände jag igen den gamla pigga glada Nisse som han var innan han blev skadad förra sommaren på betet. Han gillar verkligen när det finns bommar överallt i ridhuset. Han blev så glad efter det att jag suttit upp att han bara var tvungen att gör en av sina berömda bakutkickar redan innan vi ens lämnat meddelinjen.

Kvällens övningar var riktigt roliga. Uppvärmningen bestod av korta snäva svängar över travbommar där vi skulle runda några uppställda koner utan att hästen sparkade omkull någon…. Lättare sagt än gjort, vi lyckades med att bara putta omkull en 🙂 . Slutövningen var att studsa över en fyrstuds där bommarna låg på ca 30 cm höjd, helst så skulle vi göra det med armarna utsträckta, vi fick därför göra en knut på tyglarna så att de blev korta och inte skulle kunna fara över hästens huvud så lätt. Tyvärr så han vi  bara med 2 gånger var……. Andra gången så släppte jag tyglarna och sträckte ut armarna rakt ut, modigt eller dumdristigt tja det är ju frågan. Bra gick det i alla fall, Nisse bara studsade över glatt 🙂 🙂

Så var den sista ridlektionen på Hamre Ridskola över, det känns lite tråkigt att lämna ridgruppen. Men men beslutet är taget och nu blickar vi framåt och satsar på Hallsta Ridklubb och hästarna där.

Nisse

Nisse

//Anders

Sista gången på Hamre ikväll!

Jaha då var vi framme vid sista ridlektionen på Hamre Ridskola ikväll då klockan 19:00. Det känns faktiskt lite vemodigt 🙁 . Malin & jag har ju ridit där sedan den 13 januari 2010 alltså nästan 4 år på torsdagkvällar. Vi är nu de sista som är kvar i gruppen från det att vi började. Det har under åren varit stor omsättning på ridande i vår grupp. Tyvärr så har detta medfört att nästan varje gång det kommit in någon eller några nya i gruppen så har nivån dragits ned ett par snäpp 🙁 Det känns nu som om vår grupp har kommit till vägs ände både vad gäller Hamre hästarnas kapacitet och gruppens kapacitet och något var tvunget att göras för att vi skulle komma vidare i vår ridning.

Jag kommer att sakna:
1. Vår duktiga, trevliga, glada ridlärare Yannic J.
2. Hästen Hobo.
3. Hästen Nisse.
4. Gymnasiehästen Kalla som jag inte får ha längre.
5. Det uppvärmda ridhuset.

Jag kommer inte att sakna:
1. Att betala 45:- mer per lektion.
2. Att betala 100:- i bränsle per resa till Hamre.
3. Att stå ute i regn, kyla, blötsnö och vänta på att få komma in i ridhuset.
4. Hamres stelbenta igen-ridnings system.

Vad jag gillar på Hallsta RidKlubb:
1. Hästarna är väldigt mycket bättre utbildade.
2. Vår ridlärare Sara Å
3. Erik Berggrens hoppträningar 🙂
4. Det tar 6 minuter dit istället för 30 minuter.
5. Nyhetsbrevet som ridskolechefen skickar ut en gång i månaden.
6. Alla extra arrangemang som ordnas.

Paus
Kalla

 //Anders

Inlägg på gång

Har en del inlägg att skriva, dessa är vad jag ska arbeta med nu och framåt tills de publiceras i helgen/ nästa vecka. Har ju 4 veckor nu när i stort sett bloggen kommer stå still, vilket suger. Kommer bara ha tid på morgonen samt på kvällen då jag är borta resten av dagen på annan ort. Men det kanske blir bra ändå? Då får jag verkligen tid att skriva bra inlägg och publicera när jag har tid, vilket är grymt bra tycker jag.

I helgen får jag verkligen få ändan ur vagnen och skriva några bra inlägg och tidsinställa dem. Får verkligen inte glömma det. Statistiken går i vilket fall uppåt, vilket är fantastiskt.

Nu ska jag snart göra mig iordning och dra mig ut emot bussen och åka in till Västerås. Trivs i varje fall otroligt bra där jag är, så det är ett stort +. Nu så ska jag bara lida mig igenom dessa 4 veckor som är kvar, haha.

//Malin

Nyttigt tänkande

Sitter nu här och tänker igenom gårdagens hoppträning, man fick väldigt mycket dåligt igår. Ridmässigt så fick jag aha-upplevelser när jag gjorde om. Gör om och gör rätt, heter det ju något som man säger. Verkligen sant, nu har jag fått ännu mera hoppning i kroppen. Även fast det inte gick precis som jag hoppats, men det var riktigt bra ändå. Jag tog det dåliga, tänkte igenom det och summerade det samt tog till mig det på rätt sätt. Tycker fler borde göra så, nyttigt när det inte går 100%. Då lär i varje fall jag mig något.
//Malin

Shopping<3

Efter Jul då jag sparat ihop ännu mera pengar, mohahahahaha. Så ska jag gå och köpa ett träns åt Liberty i svart läder. Just nu har han en svart sadel + svart martingal, sedan har han ett mörkbrunt träns. Men så är det att vara ridskolehäst tyvärr. Därför vill jag skämma bort honom lite extra ♥.

Har redan två träns som jag funderar starkt på.

Kilbarry träns 569:-

Plus:

Svängt nackstycke där nosgrimman träns över nackstycket. Utåt vända spännen.

Minus:

Inte mycket fodrad nosgrimma, inte padding där nosgrimma knäpps. Inte anatomiskt formad nosgrimma.

 

Kilcorney träns 699:-

Plus:

Bredare anatomiskt utformad nosgrimma, med padding där det knäpps.

Nosgrimma träs utanpå nackstycket.

Minus:

Inåtvända spännen, ej anatomiskt utformat nackstycke. Smalare nackstycke.


Alltså så kan jag inte bestämma, måste känna och klämma på båda i verkligheten för att kunna utvärdera vilket som är bäst och snyggast.

//Malin

 

Erik träning – Liberty <3

Igår fick vi rida i den sena gruppen “proffsgruppen”, eftersom att pappa redan har beskrivit uppvärmningen så har jag inte så mycket att säga om den. Förutom att lilla hästen snubblade så jag sträckte nacken, har dock inte ont idag. Vilket jag är otroligt tacksam för.

Vi började framhoppningen med att hoppa hinder 1 och 2 (de röd färgade bokstäverna). Vi kom riktigt bra över det första gången, inga dumheter alls. När vi vände på det så hoppade vi 2:an först och sedan 1:an. Så fick han lite konstigt språng ut så det vart inte så vackert. Men varken jag eller hästen var riktigt igång då ur hoppningssynpunkt.

Sedan höjdes det upp till 65-70(?) hade inte så bra koll på det faktiskt. Så vi hoppade (marinblå färgen). Där så fick vi lite problem på 1:an då han såg en kratta som låg vid ett annat hinder, så han tvärnitade och slängde sig åt sidan, fick rida om två gånger innan vi kom över. Men när vi gjorde det så vart det en aningens fult. Men inte så hemskt. Vi kom runt resten av banan fram till 4:an då han tittade som bara den i oxern där det var en grind. Söt pålle<3. Hade bara benen om och drev emot så hoppade han ändå, fast det var lite läskigt. Därefter så hoppade vi 5:an fint och lätt men på 6:an så blev det tvärstopp, då hindret var nymålat, så det blänkte. Andra gången vi kom på det så vart det en spänd och grymt tittig häst som hoppade, landade fick typ panik när lite sand skvätte upp emot väggen och slängde sig iväg åt sidan. Satt löst där, men kunde räta upp mig(hade det varit ett år sedan hade jag fått tugga sand). Den där hästen kan verkligen vända på en femörning. Fick hoppa om det sista ett par gånger och andra gången vart det en hopp-sväng. Alltså han hoppade och svängde i luften, haha. Sista gången hoppade han superfint, och fick massor av klappar<3.

Därefter så väntade vi till sist och för hästens skull så tog vi ned det till 60 cm, bara för att komma runt hela banan. Känner mig ganska töntig då vi sänkte, blev ju inte rädd direkt men kanske fick sig självförtroendet en liten törn? 😉 Var inte beredd på att han skulle bråka alls. Vi hoppade i varje fall allt, på första försöket <3. Han studsade runt som en gummiboll. Tyckte förstås att det var lite läskigt med oxern med grinden i och det nymålade hindret men det gick super ändå.

Han var både nyklippt, hade inte gått på hela dagen, det var sent + att det var lite hästar där som han vart upprörd över. (Han får lite PMS ibland och försöker attackera hästarna när de skrittar upp bredvid honom/ bakom honom. Han såg faktiskt otroligt ful ut, med rynkade näsborrar och öronen slickade, haha. I varje fall uppifrån.)

Älskar i varje fall den här hästen, grymt underbar och lite speciell. Sedan så får man faktiskt vara lite tittig ibland. Är inte lätt alltid <3.

Pratade med Erik efter och han tyckte jag fick till riktigt bra ridning på slutet efter stoppen samt nästan avramlingen. Så den ridningen är det jag ska sträva efter varje gång. Det jag var mest stolt över från min sida, var att jag inte bangade ur utan hoppade alla hinder och dessutom inte själv blev tittig på hindren. Underbart med lite speciella ridpass ibland, det stärker en så otroligt mycket <3.

Dessutom var han grymt, grymt snygg i blått! glömde ta bild, men han var riktigt snygg. Nästa gång blir det nog inte mitt egna schabrak. Får se hur det blir. Annars får det vänta tills en tävling där vi kan vara med. Hihi, till våren ska vi hoppa minst en 90 klass, ska försöka spåna lite med Erik nästa gång.

Ska i varje fall fokusera på att ha benen om samt kontakt med bettet från och med nu när jag rider emot hinder, då blir ridningen lite bättre och lite mera kontrollerad.

//Malin

Erik träning Tisdag 21/10-14

Det var Erik träning igen, denna gång så fick vi vara med i “proffsgruppen” med start 20:30 detta p.g.a. att det var några som inte kunde då slog man ihop grupperna till 2 istället för 3 grupper…… Blev väldigt sent innan jag somnade efter det att vi kommit hem.

Jaja nu till kvällens övningar, vi satt upp ca 10 minuter innan vår tid och började skritta fram hästarna (Spargo) som vanligt efter sisådär 10 minuter så började vi så smått trava lite lätt. Puhhh Spargo är allt en latmask till häst trots spö & sporrar. Jaja det blev bättre & bättre allteftersom tiden gick men mina ben fick ta mycket stryk. Uppvärmningen inför hoppningen var att på ena långsidan rida ganska tvära bågar för att mjuka upp hästarna, andra långsidan var det galoppstart från skritt och galopp med avsaktning till trav. Denna övning körde vi några varva åt vardera hållet. Galoppstart från skritt gick över förväntan, Spargo börjar att fatta att det är jag som bestämmer och inte han. Uppvärmningshoppen gjordes på de två räcken som stod vinklade på medellinjen ett par skutt åt vardera hållet. Måste ligga på Spargo som bara sat*n med benen för att få lite fart i honom. Efter detta så började vi öva på det som var kvällens huvudövning, omhoppningssvängar 🙂 hade väl inte alltför stora förhoppningar att Spargo & jag skulle klara av detta då hästen har en förmåga att tappa ytterbogen i svängar och bara gliiiida utåt. Men övning och envishet ger färdigheter heter det ju 🙂 .Det första gångerna mellan hinder 1& 2 gick nästan men på slutet så hoppade vi hela banan med bra fart och klarade att var innanför blocken som markerade “ytterkant”.

Jag är verkligen nöjd med både min och Spargos insats igår kväll han var jättefin och riktigt pigg trots att vi höll på 1 ½ timme så var han inte svettig. Vi hoppade banan två gånger en åt vardera hållet, sista gången är den som jag ritat och höjden låg på 75 – 85 cm. Vid sista rundan så hade vi fått upp ångan och Spargo galopperade på riktigt bra med ett skönt driv framåt, han hoppade av på nästan samma sätt som Hobo men betydligt mera kontrollerat och det fanns ingen som helst tendens att han ens tvekade någonstans utan han gjorde det jag bad honom att göra ……..

Efter sista rundan så avslutade vi med hinder 2 till 4 med bra galopp och fin känsla detta för att vi skulle göra svängen ner vid 2 med rätt galopp och inte “förvänd” som det blev när vi hoppade banan det gick ju det också men TRÖGT.

Det känns i alla fall att man gjorde någonting igår kväll, har massor med träningsvärk i benen framförallt…. 🙂

Jag är fortfarande nöjd med att vi tog beslutet att byta till Hallstahammars RidKlubb = HARK

Tränings bana för omhoppning

Tränings bana för omhoppning

//Anders