Analysera ridningen

Varje gång det blir fel i ridningen så går jag alltid tillbaks till mig själv. Som exempel.

I måndags när jag red Morris så vart han tidvis så att han drog iväg och blev riktigt stark. Istället för att dra och slita så andades jag ut samlade tankarna och gick tillbaks till mig själv och tänkte: Vad hände nu? Blev jag stum i fingrarna? Vart det för lång tid emellan halvhalterna? Tappade jag benen?

Där och då kom jag snabbt fram till att; Ja, jag är stum i lillfingret, halvhalterna blev med 1 millisenkunds längre mellanrum. Ja jag tappade benen där en halv sekund.

Jag tror att ryttare som lärt sig analysera sin egen ridning kommer komma längre än de som aldrig gör det. Jag älskar att analysera och vill hemskt gärna diskutera detta med människor i min omgivning. Dessvärre så blir det inte så mycket sådant på ridskolan, då alla ska ha sin tid med ridläraren mm.

MEN detta ser jag som en bra väg att gå, då får jag analysera själv och gå tillbaks till mig själv för att på så sätt kunna hjälpa hästen. Jag kommer aldrig skylla på hästen, blir det fel så är det mitt fel. That’s it.

Hur tänker ni gällande att analysera eran egna ridning?

//malin

Sitsförbättringar 2015

Min sits är relativt okej idag tycker jag, så mycket som jag slitit med det dag in och dag ut  6 års tid, men just nu så är fokusen på att få tån att peka framåt emot hästens mun och inte ut åt sidorna som värsta Charlie Chaplin imitatören… Så det ska jobbas massor på, får lätt en skänkel som blir ostadig och “fladdrig” idag och så förstör den väldigt mycket också i ridningen.

Finns ju självklart massa annat också som ska arbetas på, men tar en sak i taget. et vi jobbar på nu är min högra armbåge som har en tendens att peka ut och så min skänkel som ska riktas framåt OCH vara still och sluten om hästen.

Så med början av nu så blir det massa fokus på armbågen och skänkeln för min del. Här ska det finslipas på sitsen så den blir jättebra och fin! [avundsvärd]

Ja och så förstås så ska älskade lilla vita kamelen <3 få sig en riktig genomkörare på lördag. Inget nådigt mellanmjölks ridpass utan här ska det suga i ben och mage efter ridpasset.

Mitt nya motto!

//Malin

Tränset med stort T

Så lycklig tjej nu äntligen så har jag hittat tränset som Flingan ska få, ett Brayford från Hööks. Brett nackstycke och Aachenträns och kostar inte skjortan heller direkt. Alltså hur lycklig får man bli? Dessutom så uppfyller det alla krav.

Brett nackstycke = inget mera tryck på dessa söta ponnyöron <3

Så nästa månad blir ponnyn ägare till ett sådant här träns som hon kommer få gå med på hoppträningar/tävlingarna vi är med på. Visst är det snyggt?

//Malin

To do’s

Den här veckan som återstår ska bli fullspäckad med än det en än det andra, ska försöka fundera ut en eventuell tid när jag kan rida en privatlektion på ridskolan. Titta på en medryttarhäst och försöka tänka om det skulle fungera med den, maila kan man alltid göra. Sedan skriva ned to do’s, behöver bland annat fixa Grönt Kort, så måste maila Hallsta Ridklubb/prata med Sara och se om de har någon kurs nu i vår, då måste jag anmäla mig direkt. Sedan titta upp det här med Hästskötarexamen som också måste göras, mycket nu som behöver fixas. Blir lättare med jobb då, ska även försöka planera in lite annat smått och gott.

Vill även börja jobba som stallvärdinna på ridskolan, så behöver snacka med Sara eller maila någon. Vill ha så mycket tid i stallet som möjligt, desto mer man är där desto mera erfarenhet får man.

Dessutom så ska jag fixa med min Youtube-kanal någon gång den här veckan. När det finns tid.

Idag så ska jag skriva listor och komma på vad jag vill uppnå innan 2016, så ska det också uppnås. Sedan så ska jag och pappa iväg till Hamre ikväll och kolla på f.d. ridgruppen, saknar dessa människor och Yannic massa. Så ska bli kul och se hur mycket de utvecklats.

Finaste  älskade kamelen <3. På lördag ska vi minsann slå hastighets OCH höjd rekord. NU jävlar ska vi visa vad vi går för <3.

//Malin

Hööks nyhet

En nyhet jag inte skulle säga nej till är dessa ridbyxor från Hööks, heter CRW  Ridbyxa Hahn finns i grått och svart. Sedan finns det även JH Collection Ragusa ridbyxor i Marinblå, ljusblå, vit och beige.

Det jag skulle vilja ha är de gråa Hahn ridbyxorna och Ragusa i Beige. Mycket snyggt och bra grund i min garderob. Ihop med detta så ska man förstås matcha med annat men det dyker upp senare i ett annat inlägg.

Vilken är eran favorit?

//Malin

 

2015 – 2016

Nu har jag fått nog av att inte göra något åt mitt liv, sitta och vänta på bättre tider får inte, inte finnas längre. Nu så ska jag ta mig i skjortan och verkligen börja jobba emot mina mål. Jag är 23 år gammal och har inte ett jobb jag trivs med, det är rent ut sagt jobbigt att bara sitta och vänta på att folk ska ge en “grönt ljus”. Är trött på att folk ska få köra med en hit och dit även om de menar väl, nej nu är det att stå på sig och börja göra något åt det.

Har redan fått erbjudande att rida en häst som står i Tillberga genom annons på hästnet, nästa blir att rida mera samt att försöka hitta någon möjlighet till jobb. Där är hästnet min bästa vän!

Men en sak i taget först ska jag göra Hästskötarexamen och sedan blir det att leta jobb. Så en klar plan är bra, riktigt bra.

Ska börja titta på jobb också. Har fått nog av att bara vara en “dagdrivare”.

Skärpning

//Malin

Goddag kära bloggen

Igår var det så dåligt att jag blev säng/soffliggande hela dagen, pga sträckning i ryggen och träningsvärk. Var inte roligt, vilket ni kanske förstår är varför det inte blev några inlägg igår, ikväll blir det god mat då pappas stallkompis bjudit hem sig till oss. Ja väljer och kalla det så då hon frågade om hon fick komma, i varje fall så ska jag idag stänga in mig efter kvällsmaten på mitt rum och få lite tid att bara andas och ta det lugnt. Inget snack med andra människor utan bara jag och datorn + musik. Kommer bli välbehövligt. Igår var vi iväg till stallet för att titta på hoppträningen, såg mycket enkelt ut må jag säga. På lördag är det dags för mig och pappa att hoppträna för bästa Erik igen.

Så ikväll ska jag bara lyssna på favoritmusiken och inte vara social. Vill helt enkelt ha en dag där jag slipper allt som har med socialisering att göra, det är jag värd.

Inlägget om Måndages ridpass kommer upp såsmåningom. Måste bara försöka analysera det först.

//Malin

Stallet nästa

Snart bär det av till stallet för massor av ridning med fokus på att få hästen dit jag vill. Hoppas jag får Liberty, skulle vara så kul att trimma fina hästen igen! Saknar det så mycket.
Just nu tittar jag och pappa på Gränsbevakarna Australien
. Samtidigt har jag hemsk träningsvärk, något jag gärna sluppit.
//Malin

Godmorgon

Idag så har jag verkligen börjat känna av sträckningen i hela högersidan av ryggen, överansträngde muskeln ganska rejält i lördags när jag rengjorde täcket [som sedan inte behövdes]. Känns inte direkt något vidare. Men som topp på det så åt jag gröt imorse med för mycket sirap så nu grumsar magen. Vilket bra sätt att starta en ny vecka på?

Sitter i varje fall på jobbet och ska precis börja pilla på videon som pappa filmade igår. Även om jag i detta nu är sjukt för varm vilket får mig att bli olustig och förbannad på allt [är man känslig för värme så är man]. Känner mig inte så peppad på den här dagen, men det släpper nog inom en kort stund, eller det är vad jag hoppas på.

Ska sätta mig ned och förebereda ett inlägg [läs många] varav ett blir publicerat senare idag. Sedan så ska jag snurra in på Bukefalos för att fortsätta diskutera intressanta saker med duktiga hästmänniskor [och inte så duktiga hästmänniskor].

Vi hörs senare!

//Malin

Pay and Jump – Ballinaclogh SnowFlake & Malin

Dagen som sådan kan sumeras i tidig uppstigning som var enkelt, var innan 8 i stallet och det blev pyssel och fixande av knopparna. De hade blivit lite lösa under natten och sedan förstås tog vi oss an den hemska och mycket avskydda kissfläcken som trotts idoget gnuggande vägrade släppa taget, haha. Den fick vara kvar, resten av ponnyn var vit(are) än den varit på flera veckor.

Framridningen var full med folk som inte skulle vara där, så man vart lite trängs här och där. Ponnyn var taggad till tusen men på ett långsamt sätt, som vanligt. Fick inte en chans att fräsa igång henne på den lilla framhoppningen som vi hade tilldelats i ridhuset. Hoppade fram på både räcket och oxern i vänstervarv. Fick inte det där trycket eller hoppet som jag sökte efter. Vart inget fel i varje fall, utan det gick som det skulle.

Inne på banan så gick allt bra fram tills nummer 6, då vart det tvärstopp och ponnyn stannade och bajsade framför hindret. Usch vad arg jag var, men istället för att piska på rumpan så vände jag bara runt och hoppade. Dumt av mig, skulle ha piskat henne på rumpan när jag kände att hon skulle stanna. Onödig miss.

Överlag så gick det bra, lite för lite galopp [läs mycket för lite galopp]. Men är ändå jättenöjd, allt kan inte klicka på första Pay and Jump.

Dessutom var hon snygg som få i knopparna. Var den enda som knoppat. FY skäms på folk som dyker upp som slashasar. Lite kan man tänka på sitt yttre.

B63U4493

Avskrittningen, – ingorera den gula rumpan tack -.

B63U4436

En bild från framhoppningen, hindret låg på 45 cm på framhoppningen. Lite i lågaste laget faktiskt. Hon lyfter fint på tassarna, tänk då vad hon gör när vi hoppar 80 cm!!!

B63U4468

Min fina kamel <3 Typ världens mest taggade ponny direkt efter att vi gått ut, hon ville minsann inte stå still. Sådan kärlek <3

//Malin

Klar!

Är sedan några timmar klar med hoppningen, 4 fel blev det! Pappa filmade och fotade och var grym support.
Nu ska jag äta, äta och äta. Sedan bara ta det lugnt och njuta av resten av söndagen! Ikväll kommer farfar ned med Jansonsfrestelse, behöver jag ens säga att jag är världens gladaste tjej?
Återkommer senare.
Berättar mer sen!
//Malin

Ponny <3

Nu står ponnyn knoppad i spiltan, nästan helt klar! Imorgon så tar jag bort de sista gula fläckarna. Fixar i ordning knopparna en sista gång och så taggar vi soom bara den inför våran debut!
Massa kärlek på ponnyn.
Tyvärr var jag dum nog att inte ta något kort. Men ni får dessto mer i veckan!
Nu ska jag titta på tv, dricka banansmoothie och sedan i säng. Ska upp tidigt imorgon!
Knas katt nummer #1 får stå för bilden.
//Malin

Mycket inför imorgon

Idag på kvällen/sen eftermiddag bär det av till stallet för förberedelser inför imorgon, ska nämligen tvätta bort alla gula nyanser i/på ponnyns svans/man/kropp. Sedan så ska jag fixa manen, eftersom att vi startar så tidigt imorgon [09.30 går första start och jag är nr 2]. Så kommer jag fläta kvällen innan, har inte bestämt om jag ska rulla upp dem då också eller om jag gör det på morgonen, det får tiden utvisa. Pappa hänger med som hjälpare och “ponnyunderhållare”, kanske även får honom och hoppa in utifall att jag behöver ta en paus.

Så ikväll blir det “operation vit ponny”. I detta nu så svälter jag så smått då jag  åt litet lite till frukost. Snart bär det av hemåt dock för lunch och packning sam avcheckning inför imorgon!

Mycket som ska med idag/imorgon. Detta är bara lite av alltihopa.

//Malin

Ursäkta frånvaron

Ber så mycket om ursäkt att jag inte skrivit något förens nu, motivationen har varit i botten och varje gång jag börjat skrivit ett inlägg så har jag raderat det. I detta nu har jag precis dammsugit rent täcket tills imorgon, vill inte ha massa brunt hår på en vit ponny. också gjort rent schabraket och nu sitter jag här vid datorn på pappas jobb och bara “chillar”. Surfar runt på bukefalos och diverse andra sidor såsom hästnet mm.

Detta är nog det enda ni kommer få höra av mig idag (om det inte dyker upp något mobilinlägg) på söndag återgår uppdateringen till det normala. Just nu är jag alldeles för taggad och fokuserad på stundande tävlingsdag att jag inte vet vart jag är, haha.

Ha en bra lördag så hörs vi senare <3

//Malin

Beställa drömsetet från Exklusiv Horse Wear

Exclusive horsewear 

Nu har jag bestämt mig, och inget kan stoppa mig.

Så fort jag får ihop pengar ska jag beställa ett tävlings set ifrån Exklusiv Horse Wear.

Älskar deras färger och vet precis vilken färgkombination jag skulle göra för en  matchande huva och schabrak. Det skulle vara Cerise färgat schabrak/huva med vitt kantband och vit passopal. Tänk hur snyggt?

Som om det inte vore nog så hittade jag något åt pappa där, som jag ska köpa åt honom och Spargo. Kommer därför att vänta med att beställa tills jag är säker på att jag har pengar. Så någon gång i framtiden (2 månader minst) så kommer jag ha ett helt eget designat tävlings set åt Flingan och mig.

exklusiv huvaexklusiv schabrak

Egentligen så var tanken att köpa ridbyxorna men känner att jag hellre köper ett eget designat set åt mig och ponnyn + detta åt pappa.

Kommer förmodligen få pengarna snabbare då jag säljer mina ridbyxor här, så är någon intresserad maila mig antingen på swedenmalin23@gmail.com  eller skriv här på bloggen/på hastnet.-> http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=799905

 

//Malin

 

 

Olika knoppar

Olika knoppar som jag tycker är otroligt snygga. Men ganska svåra att göra, haha.

flyinge knoppar

Flyinge knoppar – typ det snyggaste som finns, älskar dessa knoppar. Är även dessa som jag fick lära mig på skolan.

holländska knoppar

Holländska knoppar – Även dem här är det snyggaste som finns, dock desto svårare att göra, dessutom så måste man ha mera man att jobba med, än med Flyinge knoppar.

I helgen så kommer Flingan ha Flyingeknoppar om det går som det ska att knoppa. Kommer förstås visa er bilder sedan på resultatet. Filmen kommer komma upp på min Youtube kanal + här förhoppningsvis, när jag lärt mig hur man laddar upp den till bloggen via Youtube.

//Malin