P&J 24/5

Det gick ganska bra, ett litet sketet pet på hinder nr 2. Vi kom lite för nära så Silvra han inte upp med ett framben. i övrigt så rullade det på fint över alla hinder, vi lyckades till och med landa i rätt galopp efter alla hinder utom det sista.

Malin hade knoppat Silvra så hon var så fin 🙂

Efter P & J

Efter P & J

//Anders

Erik träning 19/5 2015

Idag så var i alla fall Silvra mera som vanligt, det verkar som om padden under sadeln hjälper, men man måste dra upp den ordentligt över manken så att den ligger uppe under urtaget för manken på sadeln…..

Det blev trots att Silvra börjar vara som vanligt ingen bra känsla ikväll 🙁 Fram mot slutet av träningen så kom vi fel på en 80 oxer med för lite fart och hon höll på att tappa balansen när hon stannade framför den, sedan så blev hon rädd och vi kunde inte komma över utan det blev flera stopp. Erik fick lägga ned bakbommen och sänka den till 50 då kom vi över. Men den braiga känslan var borta. Som tur är så Erik väldig lyhörd för om det går bra eller dåligt så vi fick ta halva banan lite lägre som avslutning och med mycket mera galopp då fungerade det som det skulle och känslan blev mycket bättre 🙂 Ett tack till både Erik och Lisa för peppning.

//Anders

Erik träning 12/5-15

En ny kväll i hoppningens tecken. Egentligen inte så mycket att skriva om denna kväll Silvra skötte sig utmärkt hela kvällen. Trots att det verkar som om hennes “nya” sadel stör henne. Hon är inte alls lika glad och positiv som hon var med den gamla, jag är nästan helt säker på att den är lite för liten och trycker på henne vid bogbladen. Erik tittade också på den och han höll med om att den nog var i minsta laget.

Den kompletta banan som vi hoppade 2 gånger på slutet såg ut såhär. Första varvet låg på 70-75 cm, andra varvet var höjden 85 cm, fick frågan om vi ville hoppa högre men då Silvra inte känns riktigt tillfreds så avböjde jag detta.

Banan

Banan

//Anders

10/5-15

Idag så var det markarbete tillsammans med Silvra hon var pigg och glad. På schemat stod klockan alltså 4 bommar på en volt som man skall galoppera över. Inte så lätt som det kan låta då bommarna kommer väldigt fort i alla fall om man har “hoppgalopp”. Vi klarade i alla fall 2 varv i galopp sedan så fick vi sluta precis när vi började få riktigt bra häng på hur mycket man behövde svänga för att vi skulle hålla oss mitt på bommarna. Bommen vid 1:an var upphöjd på klossar ca 30 cm höjd 2, 3, 4 låg på marken

Klockan

Klockan

 

 

 

 

//Anders

Seriehoppningen omgång 3 – Zorro

Söndagens seriehoppning var otroligt rolig, framhoppning utomhus något som verkligen fick Zorro att gå igång, en glad och positiv häst med lite för mycket energi i kroppen. Men det är så skönt, för med honom kan man fortfarande rida fram och få han att fräsa runt i galopp utan att han får för sig att bocka eller slänga sig. Stabil herre. Framhoppningen var lite svår då alla ridskolehästar for runt som vildar i hagen som var precis bredvid paddocken så våra hästar vart lite extra taggade. Dock så hoppade Zorro sjukt fint när vi väl styrde upp emot hindren.

När vi fick gå in på banan så förvandlades den svarta hatade hästen till en flygande köttbulle som studsade runt banan med ett enormt sug och en underbar inställning. Jag kunde rida bra emot hindren och han var otroligt nöjd och glad helt enkelt. Dansade fram som en liten ballerina gjorde han allt.

Banan låg på 70 cm och numera känns det som om att vi bara studsar runt på bockar över en lägre bom. Men det är nyttigt att hoppa en sådan höjd med.

En glad och pigg häst som jag tyckte skötte sig utmärkt bra. En solklar vinnare även om vi var precis utan för placering.

//Malin

Seriehoppning nr 3, stilhoppning

Iväg tidigt till stallet då det inte blev någon tid över igår kväll för att åka dit och fixa med Silvra. Var nog tur det för hennes box var allt annat än ren i morse så även om jag hade tvättat henne igår så hade hon varit lortig idag i all fall. Tog fram en MagicBrush och satte igång att borsta bort de värsta kissfläckarna, det blev någotsånär.

Idag så var det stilhoppning, första gången. Men vad gör det bara att gå in och göra som vanligt Silvra var som vanligt med på noterna så snart som vi fattat galopp inne på banan. Allt flöt på utom en gångs om jag fick bryta av och fatt rätt galopp. Det som såg ut som en svår bana med tixiga svängar när vi gick den visade sig vara en enkel bana när vi väl började rida. det blev en felfria runda.

Rosett

Rosett

Hästen :-)

Hästen 🙂

Protokollet

Protokollet

Erik Berggren hoppträning – Zorro

I tisdags så var det en väldigt rolig och lärorik hoppträning som vanligt, dock så var Eriks “låga enkla bana” en luring. Den var riktigt bra och lärorik. Banan låg på 90 cm och det är det högsta jag någonsin hoppat en hel bana. Zorro var duktig, hoppade allt MEN när vi kom till en av oxrarna på slutet så tog han i av kung och fosterland och hoppade av stort, därefter så vart det lite vingligt och han kändes inte helt 100. Dock så fick vi två stopp på sista hindret som var ett räcke på 90 med planka. Han ville helt enkelt inte behöva ta i lika mycket igen. Så efter att ha försökt ta sig över 2 gånger så fick vi helt enkelt sänka till 80 cm och då studsade han glatt över.

Saken är den att Zorro är som Erik sa otroligt osäker, speciellt när det blir konstiga distanser som det blir lite då och då. Ändå så passar han och jag ihop för jag rider honom så aktivt att han aldrig stannat tidigare. Dock så påpekade Erik att Zorro aldrig hoppat sådär stort förut, vilket förmodligen betyder att 1. Han vart lite osäker 2. Musten gick ur honom 3. Han kan mycket väl ha sträckt sig. Vad det var som gjorde det är jag inte helt 100 på men jag tror det var en mix av dessa tre.

På söndag så debuterar jag och Zorro ihop i seriehoppningen, det efter att endast ha hoppat ihop 4 gånger, vi lägger oss på den låga höjden 70 cm så vi bara kan tuta runt och känna att det är busenkelt.

På lördag ska pappa upp och fixa till Silvra, då tänkte jag passa på att fixa lite med Zorro också. Bland annat ska svans och man redas ut och jag ska försöka mig på en ardennerfläta på honom. Tror jag blir sjukt snyggt.

//Malin

5/5-15 hoppträning

Ytterligare en svettig & rolig kväll nere på Hallsta Ridklubb med Silvra är avverkad.

Enligt vad Erik sa förra tisdagen så skulle denna kväll inriktas på lydnad och låga hinder, haha där blev vi allt lite lurade. Det var en massa travbommar med varierande avstånd och på den obligatoriska avslutande banhoppningen låg hindrena på 90 cm….. Så högt har jag aldrig hoppat en hel bana förut, så det där med låga hinder denna kväll vara bara en luring 🙂 . Det som är så fantastiskt med Erik är att han verkligen kan bedöma varje enskild elev och dennes kapacitet. Alltså det gick faktiskt hur lätt som helst att hoppa 90 cm trots en riktigt konstig tvär 230 graders sväng mitt i banan.

Silvra har på de 7 veckor som gått sedan jag bytte till henne på hoppträningarna verkligen gått stadigt framåt och byggt upp en helt ny styrka i “rumpan”. Nu kan hon klara omhoppningssvängar i galopp lätt som en plätt och hon verkligen bjuder mot hindrena på ett sätt som hon inte riktigt gjorde från början. Vi börjar också bli ett bra sammansvetsat team trots att hon var brunstig igår så ställde hon verkligen upp och bjöd på sig själv. Det var lite svårt att få henne att fatta galopp igår men när hon väl kom igång så då “jäklar” 🙂

Silvra i hagen

Silvra i hagen

//Anders

Erik Berggren hoppträning 28 April 2015 – Zorro

Träningsban

Träningsban

 

Så tisdagens hoppträning var lite speciell, de första 30 minuterna handlade det bara om att få Zorro att inse att det var jag där uppe som bestämde och inte han. Han är ju otroligt hårdhudad och gillar att ta över, men efter 30 minuters slit med svett och en ganska frustrerad ryttare och en sjukt arg häst så vann jag.

I tisdags så fick jag kvitto igen på att jag och Zorro är gjorda för varandra, det här med att han ställer upp för mig i vått och torrt gör mig så glad. För det gör han oftast inte, han litar så pass mycket på mig att han tar sig över hindren även om avståndet blir tokigt, något som annars slutar med att ryttaren ligger bland bommarna. Men jag och han måste ha någon konstig telepati för med mig så har det blivit tokiga avstånd men varje gång så har han sagt “Jag litar på dig. Låt oss visa att vi kan.” Därför har jag börjat utveckla en konstig kärlek för den här svarta ruda köttbullen med en man som sträcker sig ned till bogbladet. Han och jag hör ihop, det låter sjukt för mig att säga det för jag ogillade honom skarpt när jag började hoppa honom för Erik, men nu så känns det bra.

I varje fall så var det som vanligt en underbar träning för Erik och vi hoppade en rolig bana, det var debut för mig och Zorro på 70 cm något som vi tog oss igenom ihop. Banan var enkel och fast vi kom fel på kombinationen så gick han in som en tiger och hoppade av skitstort och vi lekte igenom kombinationen. Banan var något för mig och Zorro, vi hade även med lite sockerbitar i hindren och framför och han bara hoppade. Så sjukt mjukt och fint.

Kära människor som följer bloggen, jag är helt såld. Den här svarta frieser korsningen  som är en rund köttbulle och hoppar som en katt har stulit mitt hjärta. Den mest otippade hästen har visat sig vara den häst jag alltid ska ha haft från början.

Så döm inte hästen efter håren <3, din drömhäst kan mycket väl vara den häst du sagt att du aldrig ska sätta dig på.

Zorro

Såhär ser lilla hjärtat ut <3

//malin