Erik träning på Silvra 27/10-15

Första gången på länge som det gick riktigt bra och det var kul 🙂 🙂

Inte ett stopp, inte en springa på sidan grej, inte en tvekan på hinder, allt bara fungerade. Precis som det gjorde i våras innan det började krångla och gå utför…… Fick lite tips från Erik på hur jag skulle få Silvra att vara med på noterna förra tisdagen. Många galoppstarter från laddad skritt och en tydliga “kick” i sidan med galoppskänkeln, inte hård bara tydlig 🙂 sedan driva i varje galoppsprång mot hindrena, och absolut inte luta sig framåt när man närmar sig ett hinder. Utan sitt rakt upp och driv i varje steg.

Det var en träning med mycket svängar och långa galoppsträckor igår kväll samt byte av galopp över hinder som stod lite på diagonalen över medellinjen. Jag kan väl erkänna att vi inte lyckades landa i rätt galopp varje gång men några gånger så blev det rätt. Fick även till några galoppbyten efter hinder i svängarna utan att behöva bryta av till trav, hon kan den lilla luringen om hon bara är tillräckligt motiverad.

Och inte blir Silvra trött heller, efter över 2 timmar i ridhuset var hon knappt svettig under sadeln ens. Sista rundan som vi gjorde blev 7+2+2+2+2 = 15 skut över 70 cm och inte var hon ett dugg trött efteråt. Fast vi hade tränat på galoppstarter från skritt massor med gånger blandat med skritt & lite trav för att hålla henne på tårna medans vi väntade på vår tur. Som var näst sist denna kväll, alltså närmare klockan 22:30….. Näääääeee inte var hon trött inte efter avslutad träning heller, det var nästintill hopplöst att få henne att lugna ned sig och stå still några sekunder för att prata med Erik. För att inte tala om avtravningen, hon ville inget hellre än att dra iväg i hoppgalopp och hoppa ännu mera. Nääru, Silvra blir inte trött av lite skritt, trav och galopp under tiden vi väntar på våran tur där litar jag på mitt alldeles egna omdöme och min känsla för hur Silvra är…… Jag känner henne ganska väl numera 🙂 🙂

Silvra i hagen

Silvra i hagen

//Anders

Markarbete 12/10

Igår så stod det markarbete på dagordingen, fick Spargo som alla som följt bloggen vet gav pappa en rejäl flygtur i våras. I varje fall så var det en stor skillnad emellan unghästarna jag ridit och Spargo. Lite skönt att få rida något enkelt emellanåt. Även om jag föredrar unghästarna. I varje fall så var det roligt och sitta på en häst där man kunde spänna bågen lite extra på. Hade i varje fall roligt under uppvärmningen då  man fick chans att samla, flytta öka och spänna bågen. Hästen var med på noterna och var riktigt fin där.

Vi hade inga större problem alls, energin fanns där men man fick rida för att hålla ihop hästen. han har ju ungefär 20 rävar bakom varje öra så man får ju se till att dem håller sig där också och inte bestämmer sig för att hitta på sattyg.

Övningen var inverkan, så det var mycket travbommar och även lite galoppbommar på slutet. Trevlig häst helt klart med lite extra tryck i utan att få ett av sina Spargo-moments.

Slutligen så kan jag säga att även om hästen skötte sig så letade han konstant efter saker att bli rädd för, men det finns som tur är bra dagar hos honom också.

Blicken

Blicken

24 år gammal idag

Tidsinställt inlägg Hej, hej bloggen har inte varit här på ett tag, skäms på mig. Men nu ska jag vara tillbaka efter den 10:e Oktober som också är min födelsedag.Idag så fyller jag hela 24 år, tiden går otroligt fort.

Så vad har hänt på hästfronten sedan ni hörde från min sist? Hoppträningarna för Erik har gått som de har gått, efter sommaren så böt jag till en ny häst igen. En storhäst men liten mindre runt 154 cm och vi passar bra ihop. Skriver med om det i senare inlägg. Annars då ridmässigt? Har fått gå över från de äldre hästarna till unghästarna på ridskolan. Rider just nu en valack och ett sto. Ska skriva mer om båda vid något tillfälle. Älskar faktiskt unghästarna jag sätts på just nu. Men mer om det senare då jag ska skriva ett inlägg om de unghästar jag rider nu och ska fortsätta rida.

I övrigt så finns det väl inte så mycket mer att säga såhär men ni får hålla utkik efter lite mera inlägg farmöver.

//Malin

 

 

 

WP_20150308_10_50_52_Pro__highres